NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Muncitorii de la Scudas SA concediați de la 1 octombrie. Ei vor fi preluați din șomaj de o societate a noului administrator

Ultimii 116 salariați de la societatea Scudas SA Pașcani intră de la 1 octombrie în șomaj. Decizia a fost luată de lichidatorul judiciar al societății pășcănene. În urma discuțiilor la care au participat și reprezentați ai muncitorilor s-a ajuns la această decizie, mai ales că noul administrator a anunțat din start măsuri de reorganizare.

 

 Muncitorii de la Scudas SA vor primi trei salarii compensatorii odată cu trimiterea în șomaj, dar un anunț al noului administrator le dă mari speranțe. Muncitorii care sunt acum trimiși în șomaj vor fi angajați în cadrul societății Mecano Fuc Negrești, ce face parte din grupul de firme Pieta condusă de omul de afaceri Constantin Comănescu. Societatea are ca obiect de activitate fabricarea utilajelor pentru extracție și construcții.

  

 Promisiunea făcută muncitorilor defunctei Scudas SA este aceea că odată ce toți vor intra oficial în rândul șomerilor vor fi angajați de Mecano Fuc. Pe lângă cei 116 muncitori, noua societate își propune să mai angajeze alți 34 de foști angajați, asta dacă toți vor fi mulțumiți de pachetele salariale oferite.

 Niță Dermidie, fostul director al societății Scudas SA, a confirmat înțelegerea noului administrator cu muncitorii fabricii pășcănene.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Toate obiectele din metale pretioase vor fi comercializate in Romania doar cu marca statului

Redacția

Lichidatorul fabricii Siretul va organiza mai multe licitații, pentru vânzarea activelor

Redacția

Scumpiri considerabile în România, la finalul anului 2020

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site