RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mulțumiri adresate pășcănenilor de către primarul Pintilie în contextul pandemiei! Se caută medici pentru centrul de vaccinare!

În cadrul conferinței de presă săptămânală, primarul Municipiului Pașcani și-a exprimat mulțumirea față de modul în care pășcănenii respectă regulile pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Gestul edilului vine în contextul în care rata de incidență a cazurilor de COVID 19, la Pașcani, este de 0,59 raportat la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

„Eu le mulțumesc pășcănenilor pentru faptul că respectă în marea lor parte aceste măsuri de protecție împotriva răspândirii acestui virus și este foarte important să înțelegem toți că viața social-economică la Pașcani poate continua doar dacă facem toți un efort în acest sens. Fiecare gest contează din partea fiecăruia, este un efort comun și rugămintea mea este să ne păstrăm în continuarea această atitudine. Faptul că incidența este sub 1 la mie la Pașcani este un lucru foarte bun și încă o dată mulțumirile mele pentru toți pășcănenii care respectă aceste reguli și depun acest efort.”, a declarat Marius Pintilie.

În ceea ce privește deschiderea fluxului al doilea de vaccinare din cadrul centrului de la sala de sport a Colegiului “Mihail Sadoveanu”, primarul Pintilie face în continuare apel către personalul medical din municipiu, dar și din împrejurimi, să depună cereri la primărie pentru a lucra în centru, deoarece este nevoie de medici pentru deschiderea și funcționarea acestui flux.

„Așteptăm răspunsul autorităților județene sau centrale să ne dea drumul la fluxul 2 de vaccinare. Încă o data mi s-a confirmat că suntem primii pe lista pentru deschiderea unui flux nou de vaccinare, probabil că decizia lor ține de numărul de vaccinuri disponibil în România. Noi suntem pregătiți din punct de vedere organizatoric. Aș adresa în continuare o rugăminte către toți medicii din municipiul Pașcani care doresc să ajute aceste centre de vaccinare, să depună o cerere la primărie și să ne comunice daca au disponibilitatea să lucreze în aceste centre de vaccinare. În continuare fac un apel către toți medicii din municipiul Pașcani, de pe lângă municipiu, dacă vor să ajute comunitatea, dacă vor să se implice să apeleze la noi și noi îi vom contacta, îi punem pe lista de așteptare și în momentul în care va fi nevoie de prezența lor și de efortul lor să vină să ne ajute la centrul de vaccinare.”, a mai menționat Pintilie.

  

De asemenea, problema privind întârzierea plății personalului din centrele de vaccinare, existentă la nivel national a fost soluționată. Administratorul public al municipiului, Claudiu Bodoașcă a declarat tot în cadrul conferinței că,  personalul din centrul de vaccinare de la Pașcani și-a primit banii pentru luna ianuarie.

„În ceea ce privește centrul de vaccinare știți că au fost nemulțumiri în ceea ce privește plata. S-a rezolvat și astăzi au intrat banii pentru luna ianuarie la tot personalul din centrul de vaccinare. Sperăm cât de curând să primim banii și pentru luna februarie și astfel să intrăm în normal.”, a declarat Claudiu Bodoașcă.

Conform unui comunicat de presă transmis de Direcția de Sănătate Publică Iași, până astăzi la nivelul județului, au fost efectuate 126.679 de vaccinări.

Related posts

Cum pot călători cei care au avut COVID, dar n-au fost la doctor și nu au dovezi? Andrei Baciu le spune care ar fi cea mai bună soluție

Redacția

Posturi vacante scoase la concurs de Spitalul Municipal Pașcani

Redacția

Masca devine obligatorie în spațiile publice deschise din județul Iași!

Redacția
Încarcă...