NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Moșu’ Nică, parte a istoriei țării noastre, sărbătorit astăzi la împlinirea unui secol de viață! (FOTO)

Singurul veteran de război din satul Soci, Comuna Miroslovești, rămas în viață, a fost sărbătorit astăzi la împlinirea unui secol de viață. A luptat în război pentru poporul său, a pierdut mulți camarazi, iar amintirea acelor vremuri, nu o poate uita niciodată. Este vorba de Ioan Paiu, Moșu’ Nică așa cum îi spun localnicii, o legendă vie. Un erou care a înțeles la momentul respectiv că interesul țării și apărarea culorilor tricolorului românesc sunt mai presus de orice.   

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți. Au fost invitați de la Prefectura Iași și Consiliul Județean, Brigada 15 Mecanizată, Asociația Națională a Veteranilor de Război, primarul localității Constantin Cojocaru și consilieri locali.  Moșu’ Nică a primit flori, diplome și distincții. Evenimentul a fost prezent de artistul Daniel Iordăchioaie.

Îndrăgiții interpreți de muzică populară Ancuța Corlățan și Alexandru Brădățan i-au oferit un tort și i-au cântat ”La mulți ani!”.  

Astăzi, veteranul de război împlineşte 100 de ani, iar întreaga comunitate i-a urat ”La mulți ani!”, cu ocazia unui eveniment organizat de preotul Romică Siminciuc,  care îi este mereu alături.

  

Bătrânul este supravieţuitor al calvarului de la Cotul Donului, iar din noiembrie 2014 a devenit Cetăţean de Onoare al comunei Mirosloveşti, prin aprobarea primarului şi a Consiliului Local.

Advertisements

Related posts

Ziua Pompierului marcată la Ciohorăni și Tătăruși

Marius Parteni

Lucrările finale la DJ 208 O Cozmești – Ciohorăni, au fost recepționate astăzi

Marius Parteni

Miroslovești: Tâmplărie termopan pentru școala din Soci și camere de supraveghere în satele componente ale comunei

Marius Parteni
Încarcă...