RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Moșierul Dumitru Pantazi către un cetățean ce i-a reproșat că este plătit din bani publici: „Dacă considerați că aveți nevoie de ajutor financiar vă pot da din indemnizația mea!” PLUS Primarul nu crede că cetățenii pot să gândească singuri! (VIDEO)

Un cetățean al municipiului Pașcani care a mers astăzi la audiențele ținute de primarul Dumitru Pantazi a avut parte de un tratament urât.

Omul a participat la dezbaterea organizată de postul de televiziune Actualitatea TV, pe marginea semnării noilor contracte pentru furnizarea apei potabile și serviciilor de canalizare cu ApaVital Iași, iar astăzi a mers la audiențe să obțină câteva lămuriri de la edilul local.

Primarul s-a arătat surprins în timpul discuției cât de bine este informat pășcăneanul și l-a întrebat de unde are atâtea date și cine l-a pregătit. Nu o dată, ci de vreo cinci ori făcându-l pe pășcănean să se arate deranjat de faptul că edilul șef nu îl crede în stare să se documenteze.

  

Ion Moțatu, un pensionar pășcănean, știe să utilizeze calculatorul și chiar internetul, spre deosebire de primarul cu doctorat în creșterea vacilor, aceasta fiind sursa de informare a lui, după cum i-a explicat primarului.

Cei drept, acesta avea asupra sa un dosar ticsit de legi, pe care le-ar fi studiat cu niște juriști și avocați, iar întrebările sale au fost pertinente și la obiect, toate cu privire la serviciul de apă canal. Bărbatul i-a solicitat primarului să-i explice de ce nu a organizat un referendum pentru a se vedea dacă populația este de acord cu delegarea serviciului de apă canal către ApaVital Iași.

Primarul i-a răspuns tot cu o întrebare, evitând să-i dea răspunsul direct: " Dar în 1998 când DAC Pașcani s-a desprins de RAJAC Iași s-a făcut referendum"?

Mai mult, atunci când Moțatu i-a atras atenția că atât primarul cât și funcționarii publici sunt plătiți din banii pășcănenilor, edilului șef s-a enervat și i-a transmis că el nu a venit la Primărie pentru indemnizația de primar, din care face oricum donații lunare. Dumitru Pantazi l-a umilit apoi pe pășcănean. Având atitudinea unui moșier, el i-a transmis că dacă consideră că trebuie să fie ajutat financiar, îl poate ajuta și pe el din aceeași indemnizație, cu toate că omul nu solicitase și nici nu arăta că ar fi avut nevoie de un ajutor social.

Pe parcursul discuției, deși cetățeamul era foarte calm, primarul Dumitru Pantazi a avut o atitudine iritată, fapt ce a fost obeservat de către petent care i-a transmis primarului că în conformitate cu prevederile legii administrației locale, cetățenii pot schimba primarul și dizolva Consiliul Local prin referendum.

{flv}diverse/audiente primar apavital{/flv}

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Consilierul Pleșca vrea referendum pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari

Marius Parteni

Actualitatea TV nu a dezinformat: Documentul prin care primarul Pantazi bătea palma cu ARSACIS și ApaVital, fără votul Consiliului Local, dovada că la Pașcani se vor investi 13 milioane de euro

Marius Parteni

Blestemul reabilitării Palatului Cantacuzino: constructorul a intrat insolvență, proiectanții au murit!

Răzvan Grecu
Încarcă...