NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

„Mortul” de la Costuleni bate la uşa lumii celor vii: cere judecătorilor să admită că trăieşte

Gabriel Luca, bărbatul care a apărut acasă după 8 zile de la înmormântarea sa, s-a adresat instanţei pentru a anula certificatul de deces şi a obţine documente de identitate.

„Mortul-viu” de la Costuleni vrea să reintre în lumea oamenilor vii. După ce autorităţile s-au grăbit să-l declare mort pentru a închide un caz de înec şi a fost îngropat de propria mamă, în fapt fiind îngropat un cadavru de nerecunoscut, Gabriel Luca s-a adresat instanţei pentru ca aceasta să constate că e bine, sănătos şi, mai ales, viu. Cererea lui Gabriel Luca de anulare a certificatului său de deces a fost înregistrată marţi, la Judecătoria Răducăneni. Deocamdată, nu a fost stabilit primul termen al procesului, care ar trebui să fie o simplă formalitate.

Calvarul lui Luca a început la sfârşitul lui octombrie, când a plecat de acasă pentru a lucra la o stână. Întâmplător, a ajuns să muncească la tatăl fostului şef al Poliţiei Locale Iaşi, Alexandru Hordilă. După o lună şi jumătate, în răul Jijia a fost descoperit cadavrul unei persoane înecate. Fratele şi nepoata lui Luca l-au „recunoscut”, ghidându-se după haine, care păreau identice cu cele purtate ultima oară de acesta şi după chipul asemănător. Pe 10 decembrie a avut loc înmormântarea, cu toate cele cerute de datini, iar pe 18 decembrie, „mortul” s-a întors acasă. Rudele tocmai îi pregăteau praznicul de 40 de zile de la data când se presupune că a decedat: data dispariţiei de acasă, în fapt data plecării lui la stână. Persoana îngropată în locul lui nu a fost încă identificată.

ziaruldeiasi.ro

  
Advertisements

Related posts

Măsuri de urgență luate de instanțele ieșene! Toată lumea care intră în Palatul de Justiție trebuie să dea declarație pe propria răspundere!

Redacția

Coadă în Iași la deschiderea unui magazin cu produse care conțin cannabis

Redacția

Noul director de la Protectia Consumatorilor a ajuns la Iasi dupa ce a fost snopit in bataie in biroul de la Neamt. S-a lasat cu sange si plangeri penale

Redacția
Încarcă...