RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Distincţie pentru call center-ul dedicat sfaturilor medicale pentru copii

Call center-ul dedicat sfaturilor medicale pediatrice, ALOPEDI 0364 – 917, a fost recunoscut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ca „exemplu de bună practică în ceea ce priveşte îmbunătăţirea accesului la sistemul de sănătate”.

În timpul celor şapte ani de funcţionare au fost ajutaţi peste 65.000 de copii, serviciul de sfat telefonic gratuit a fost gândit iniţial pe plan local în judeţul Cluj, în timp fiind extins la nivelul întregii ţări. Reprezentanţii OMS şi-au exprimat intenţia de colaborare cu cei din domeniul medical din România pentru ca acest serviciu să fie integrat în sistemul de telemedicină naţional.

Scopul acestui demers ar fi extinderea proiectului în cât mai multe unităţi pediatrice, inclusiv de pe tetiroriul altor ţări. Sfaturile sunt oferite de 40 de medici pediatri cu experienţă, serviciul funcţionând în regim non-stop. Prin intermediul ALOPEDI medicii adresează o serie de întrebări cu ajutorul cărora stabilesc gravitatea stării copilului, în funcţie de care se recomandă evaluarea medicală faţă în faţă sau tratarea copilului acasă. 

ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

Dispozitive și Consumabile medicale online, pentru spitale, clinici, cabinete și cămine de bătrâni

Redacția

Un nou record de infectări și de pacienți internați la ATI

Redacția

Medicii pediatri confirmă cazul prezentat de “ZDI” despre fetiţa ucisă de E.coli

Redacția
Încarcă...