NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Monica Anisie: Ar fi bine ca rotația elevilor, în cazul școlilor cu sistem hibrid, să se facă la două săptămâni

În cazul școlilor care adoptă sistemul hibrid, clasele se împart și jumătate dintre elevi vin la clasă, cealaltă jumătate fac cursuri online, de acasă, după care rolurile se inversează. 

Recomandarea a fost ca perioada să fie de una-două săptămâni, însă epidemiologic vorbind, specialiștii în sănătate publică spun că rotația ar trebui să se facă la două săptămâni, pentru că în felul acesta se consumă acea perioadă de izolare, dacă cumva elevul a fost bolnav sau a fost supus unui risc, să stea în izolare și revine la școală după 14 zile, a declarat, marți seara, la Digi24, ministrul educației, Monica Anisie.

Precizările vin în condițiile în care majoritatea școlilor care se pregătesc pentru un astfel de sistem preconizează ca rotația elevilor să se facă la o săptămână o dată.

„Clasele nu trebuie împărțite neapărat în două. Aici vorbim despre o analiză a spațiului. Inițial, regula a fost ca distanța între elevi să fie de 2 metri, față-spate-lateral, însă acum, Organizația Mondială a Sănătății prevede o distanțare fizică de numai un metru. Deci, dacă spațiul clasei respective permite să fie prezenți fizic mai mulți elevi decât 15, cu distanțare de un metru sau cu separatoare, rămâne decizia la nivel de unitate de învățământ”, a explicat Monica Anisie.

  

Ministrul educației, Monica Anisie, a mai spus marți seara la Digi24 că în cazul în care o școală adoptă sistemul hibrid – învățământ clasic în combinație cu școală online – copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfășoară cu profesorul la clasă, astfel că profesorul nu va trebui să țină ora de două ori, și pentru cei de la clasă, și pentru cei din online.

digi24

Advertisements

Related posts

FSLI: Profesorii care participă la simularea bacalaureatului trebuie plătiţi

Redacția

Lapte, corn și fructe pentru copiii din Pașcani, cu două săptămâni înainte de vacanță

Marius Parteni

A patra ediție a concursului literar ,,Porni Luceafarul” la liceul “Nicolae Iorga”

Oana Cordoneanu
Încarcă...