NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un test rapid pentru coronavirus, care dă rezultatul în 15 minute, anunțat în luna septembrie. Câte teste vor fi disponibile

Grupul farmaceutic elveţian Roche a anunţat că lansează la sfârşitul lunii septembrie un test rapid de depistare a virusului SARS-CoV-2, care va da rezultatele în 15 minute, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Testul va fi disponibil mai întâi în ţările care recunosc „marcajul CE”, o etichetă obligatorie pentru produsele care urmează să fie comercializate în Uniunea Europeană.

Dar grupul intenţionează, de asemenea, să depună „o cerere de autorizare de urgenţă” la Agenţia americană pentru medicamente (FDA).

„La lansare, 40 de milioane de teste rapide SARS-CoV-2 vor fi disponibile în fiecare lună. Această capacitate va fi mai mult decât dublă la sfârşitul acestui an pentru a răspunde la cererea de teste a sistemelor de sănătate din întreaga lume”, a indicat grupul Roche într-un comunicat.

  

Testul urmează să fie lansat în parteneriat cu compania sud-coreeană SD Biosensor Inc, care are deja multe teste de depistare şi cu care Roche are un acord de distribuţie la nivel mondial.

digi24

Advertisements

Related posts

Vești bune: Operația la coloană a tinerei implicată în accidentul de la Conțești a reușit

Irina Gherasim

Cum vedem la magazin care sunt măștile neconforme. Președintele ANPC: „E destul de greu pentru clientul obișnuit să-și dea seama”

Redacția

Ministrul Sănătății: Am contractat 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Profesorii intră în categoria de risc

Redacția
Încarcă...