NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Mitropolia Moldovei și Bucovinei organizează cursul gratuit de bucătar

Mitropolia Moldovei și Bucovinei organizează, în perioada iunie – octombrie 2013, cursul gratuit de formare profesională pentru calificarea BUCĂTAR.

Cursul se adresează celor care doresc să obțină o calificare recunoscută în România și Uniunea Europeană și persoanelor care doresc să se perfecționeze în arta culinară.

Participanții vor dobândi cunoștințe teoretice și competențele specifice meseriei de bucătar pe parcursul celor de 240 de ore pregătire teoretică și 480 de ore activitate practică, desfășurate la Centrul de Consiliere și Orientare Profesională din sat Miclăuşeni, comuna Butea, Judetul Iaşi.

  

Persoanele eligibile trebuie să aibă domiciliul în mediul rural, în județele Iași sau Neamț, și să se încadreze în una din următoarele categorii de grup țintă: persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență sau șomeri.

La sfârșitul cursului, participanții vor primi un Certificat de calificare profesională pentru Bucătar, eliberat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Cursul propune formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare, de realizare a diferitelor decoruri şi de aplicare a normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei.

În cadrul cursului se vor studia următoarele teme:

 • Comunicare la locul de muncă
 • Desfășurarea muncii în echipă
 • Aprovizionarea cu materii prime și auxiliare a locului de muncă
 • Asigurarea condițiilor igienico-sanitare
 • Organizarea cadrului general de deschidere și închidere a activității secției
 • Prevenirea poluării mediului
 • Întocmirea documentelor specifice
 • Pregătirea antreurilor calde și reci
 • Pregătirea fripturilor
 • Pregătirea gustărilor calde și reci
 • Pregătirea mâncărurilor din carne
 • Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
 • Pregătirea preparatelor lichide
 • Prepararea dulciurilor (deserturilor) și a fondurilor glace
 • Prepararea mâncărurilor din pește și fructe de mare
 • Realizarea acțiunilor de supervizare și control
 • Realizarea aluaturilor de bază
 • Realizarea salatelor
 • Realizarea sosurilor

La finalizarea cursului de bucătar cursanții vor ști: să pregătească antreuri calde şi reci, fripturi, gustări calde şi reci, mâncăruri din carne, preparate lichide, deserturi, fonduri glace, mâncăruri din peşte şi fructe de mare, aluaturi de bază, salate şi sosuri.

Documentele necesare la înscriere sunt: copie Buletin/Carte de identitate, copie certificat de naștere, copie certificat de căsătorie – daca e cazul, adeverința de la primărie – din care să reiasă că NU obțin venituri din agricultură, copie diploma (adeverință) studii: minim 8 clase obligatoriu.

Persoanele interesate pot obține informații la  tel. mobil 0784257744 / tel. fix 0232892912, direct la CENTRUL DE CONSILIERE ȘI ORIENTARE PROFESIONALĂ din Sat Miclăușeni, Com. Butea (lângă Castelul Miclăușeni) sau pe site-ul proiectului: www.fseturism.mmb.ro.

Înscrierile se fac până la 7 iunie 2013.

Proiectul ”Investeşte în tine! Şi tu poţi fi specialist în turism!” este finanțat de către Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea forţei de muncă” şi surse proprii.

Obiectivul general al proiectuluieste facilitarea accesului la educație, creșterea ocupabilității, a integrării pe piața muncii și a nivelului de educație și formare profesională pentru persoane inactive din mediul rural, inclusiv a persoanelor care îşi câştigă existenţa din agricultura de subzistenţă.

În cadrul proiectului “Investeşte în tine! Şi tu poţi fi specialist în turism!”, contract POSDRU/110/5.2/G/86968, implementat de către MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI în parteneriat cu SC CONSULTING GROUP SRL sunt organizate cursuri pentru Administrator Pensiune Turistica, Ospătar (chelner), Bucătar și Lucrător hotelier.

Participarea la aceste cursuri este gratuită.

Declaraţia politicii egalităţii de şanse: Accesul la activitățile proiectului POSDRU/110/5.2/G/86968, “Investeşte in tine! Si tu poţi fi specialist în turism!” nu este restricționat în niciun fel, fiind disponibil tuturor categoriilor de persoane indiferent de: la sex, rasă, statut, naţionalitate, identitate etnică, orientări religioase, vârstă, statut civil, situaţie familială, politică sau apartenenţă sindicală, apartenența la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege.

SURSA Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Un bărbat din județul Iași a tasat pământul cu o bombă timp de 40 de ani

Redacția

Incendiu la o casă de pe strada Gării

Redacția

Distracție la săniuș încheiată la spital

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site