RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministerul rus al Apărării, despre extinderea bazei militare din Kogălniceanu: NATO „pregătește aliații pentru un conflict cu Moscova”

Ministerul rus al Apărării afirmă că activitatea NATO în Europa de Est și în Marea Neagră are ca scop pregătirea aliaților săi pentru un conflict cu Moscova, transmite agenția rusă de presă RIA Novosti, citată de Sky News.

Comentariul a fost făcut în legătură cu planurile de extindere a bazei militare de la Mihail Kogălniceanu.

Rusia folosește frecvent retorica potrivit căreia extinderea NATO către granițele sale a fost cauza atacării Ucrainei.

Potrivit agenției de presă Radar, baza aeriană 57 din județul Constanța, de la Mihail Kogalniceau se extinde și va deveni cea mai mare bază NATO din Europa. Costurile construcțiilor se ridică la 2.5 miliarde de euro iar aici vor fi găzduiți peste 10.000 de soldați ai Alianței și familiile acestora.

  

Noua bază NATO de la Kogalniceanu va avea dimensiunile unui mic oraș, după cum o compară cei de la publicația Kyiv Post și se va întinde  pe o suprafață de aproape 3000 de hectare. Lucrările ar urma să se desfășoare până în anul 2040 iar cand vor fi încheiate, baza de  la Constanța va fi mai mare decât cea de la Ramstein, din Germania. Nicolae Creţu, comandorul bazei aeriene 57 Mihai Kogalniceanu  a vorbit  pentru Euronews despre proiect:

„Vor fi construite hangare pentru mentenanță,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Florin Iordache, președinte pe viață. Legea Consiliului Legislativ, schimbată, dar fără a se atinge de șefii instituției

Redacția

Bulgaria: Dificultăţi în formarea unui nou guvern

Redacția

Culmea coronavirusului la Cluj! Să iei virusul de la amant și să îl dai la soț

Redacția
Încarcă...