NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ministerul Mediului lucrează la modificarea programului Rabla Local

Ministerul Mediului lucrează la modificarea programului “Rabla local” care prevede acordarea unei sume de 3.000 de lei proprietarilor de maşini foarte vechi care le casează, fără condiţia cumpărării unui autoturism nou.

În forma actuală, schema de finanţare prevede ca jumătate din acest bonus să fie acoperit de Administraţia Fondului pentru Mediu, iar jumătate de la bugetul local; primăriile însă nu au fost mulţumite de nivelul contribuţiei, argumentând că nu au resursele necesare.

Astfel că în urma unei dezbateri care a avut loc la sfâşitul săptămânii trecute, ministrul mediului, Tánczos Barna, a decis să caute soluţii pentru micşorarea contribuţiei de la bugetul local.

Tánczos Barna: Cred că este nevoie de un program “Rabla” în care se implică activ şi primăria, un program care este aproape de cetăţean, un program pe care îl derulează primăria şi pe care îl finanţăm din AFM. Acest program, conform discuţiilor de vineri, o să însemne o contribuţie mai mare de la AFM, o să urcăm de la 50% undeva la 75-80% şi căutăm o modalitate de decontare mult mai facilă pentru primării, pentru a degreva primăria de această problemă de cashflow.

Advertisements
Advertisements
  

Programul “Rabla local” ar trebui să înceapă din 23 septembrie cu înscrierea primăriilor, iar din 30 septembrie ar urma să se depună cererile de finanţare.

radio romania actualitati

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cine este viitorul prefect? Şerbescu sau Cojocaru?

Redacția

Senator Vasile Toma: Obiectivul de investiţii „Autostrada Târgu Mureş – laşi – Ungheni” – stadiu documentaţii şi amendamente pentru alocări bugetare

Redacția

Post vacant de îngrijitor la Școala ”Iordache Cantacuzino”

Redacția
Încarcă...