NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Mihai Chirică, primarul PSD de Iași, lider al organizației Iași: Cer abrogarea ordonanței Dragnea și demiterea ministrului Iordache (VIDEO)

Mihai Chirica, primarul Iașului și vicepreședinte PSD, cere retragerea ordonanței privind codurile penale și, totodată, demisia Guvernului.

 

 

Peste 15.000 de ieșeni au ieșit aseară în stradă pentru a protesta față de modificarea codurilor penale și au cerut abrogarea ordonanței date de Guvernul Grindeanu marți seara, târziu în noapte.

Primarul municipiului Iași, pesedistul Mihai Chirică, este primul lider PSD care cere abrogarea ordonanței Dragnea. Într-o conferință de presă, transmisă pe Facebook în această dimineață, Chirică a cerut demisia lui Florin Iordache de la ministerul Justiției. De asemenea, i-a solicitat lui Liviu Dragnea „să corecteze greșelile comise”. Despre proteste, Chirică a spus că reprezintă „un duș rece” pentru partid și a subliniat că „o contramanifestație” (despre care vorbesc unii lideri PSD) ar fi o mare greșeală. Vicepreședintele PSD a criticat maniera prin care Guvernul a dat ordonanța Dragnea: „Ordonanțele trebuie să se dea ziua, la vedere!”

„Nu asta e politica pe care vrea s-o ducă PSD. Am ales să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor și colegilor mei de partid”, a explicat primarul din Iași.

Declarația pe larg:

– „Am ajuns într-un mod nejustificat într-o situație similară celei de la Revoluția din 1989, în care sute de mii de oameni au ieșit în stradă”.

– „Pe 11 decembrie cetățenii au ales. Dar la câteva săptămâni de la învestirea Guvernului se discută nu despre programul de guvernare, ci despre legi care privesc Justiția”.

– „Azi asistăm din păcate de un blocaj introdus artificial. Un blocaj care să-i facă pe oameni vulnerabili, să-i facă să se înjure între ei, să se certe”

– „Nu asta e politica pe care vrea s-o ducă PSD. Am ales să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor și colegilor mei de partid”.

– „Propun Guvernului Grindeanu și dlui președinte Liviu Dragnea să abroge ordonanta 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului, să facă dezbatere publică, să consulte specialiștii”

– „Nu avem voie să eșuăm. Cer public demisa dlui ministru Florin Iordache, singurul om responsabil de haosul creat în aceste zile”.

– „Despre Dragnea: e un om puternic, care a reușit să se organizeze exemplar. Ce-i reproșez: nu știe să-și aleagă oamenii, nu știe să-și pună oameni competenți în jurul lui”.

– „Nu mi-am propus să fiu președinte al PSD. Îi cer lui Liviu Dragnea să corecteze greșelile comise”.

– „Nu trebuie ca dl. Sorin Grindeanu să plece, nu trebuie alegeri anticipate, nu trebuie să asmuțim populația unii împotriva altora”

{youtube}s7Avy6G0uOc&feature=youtu.be&app=desktop{/youtube}

 

Sursa: republica.ro

Sursa: digi24.ro

Advertisements

Related posts

Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei

Redacția

HARTA dosarelor penale ale edililor din ţară. Printre ei şi primarul Dumitru Pantazi

Redacția

Carmen Dan a demisionat de la Ministerul de Interne

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site