NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Mierea crudă – Știai care sunt cele 3 beneficii incontestabile pentru sănătatea ta?

Prelucrarea și pasteurizarea mierii poate diminua multe dintre efectele benefice ale acesteia. De aceea, varianta crudă, care provine direct din stup, fără să treacă prin vreun proces chimic, este considerată mult mai sănătoasă. Aceasta conține polen, propolis și o mulțime de antioxidanți.  Spre deosebire de cea raw, cea obișnuită suferă un proces de pasteurizare. Aceasta înseamnă că este încălzită pentru eliminarea drojdiei, lucru care îi poate afecta gustul, îi poate crește termenul de valabilitate și o face să pară mai transparentă. Cu toate acestea, pasteurizarea poate afecta negativ numărul de nutrienți.

Iată, în continuare, 3 beneficii ale mierii de albine crude:

1. Mai mulți nutrienți de calitate

Compoziția chimică a mierii crude variază de la o țară la alta și depinde de tipurile de flori din care albinele își adună nectarul. Indiferent de acești factori, ea conține compuși sănătoși, precum antioxidanți, aminoacizi și vitamine.

Spre exemplu, o lingură, sau o cantitate de 21 de grame, conține 64 de calorii și 16 g de zahăr.

În mod natural, mierea conține vitamine și minerale. Niacina, care face parte din grupul vitaminelor B, este considerată în Anglia, „prevenitoarea de pelagră”.  De asemenea, luptă împotriva îmbătrânirii și ajută procesele de regenerare ale celulelor din organism. Ea reglează nivelul zahărului din sânge, pe cel al colesterolului și previne apariția bolii Alzheimer.

Tot din grupul vitaminelor B face parte și riboflavina, care  ajută la formarea anticorpilor, a celulelor pielii, precum și a globulelor roșii ale sângelui.

De asemenea, acest miracol al naturii conține acid pantotenic, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor și zinc. Așadar, dacă vrei să te bucuri de o sănătate de fier, e timpul să introduci acest aliment în dieta ta! Ba mai mult, poți găsi și alte produse apicole de la Puterea Plantelor, care oferă diferite alte beneficii neprețuite.

2. Antioxidanți

Mierea crudă conține o serie de compuși care acționează ca antioxidanți, inclusiv fitochimice și flavonoide. Unul dintre cei mai importanți este acidul ascorbic, cunoscut și sub numele de Vitamina C. Acesta este esențial vieții pentru că este implicat în producția de glucocorticosteroizi și de anumiți neurotransmițători. De altfel, are rol și în procesul de metabolizare a glucozei și a colagenului.

Antioxidanții sunt foarte importanți pentru sănătate fiindcă reduc stresul oxidativ din organism prin combaterea radicalilor liberi. Oamenii de știință au legat acest tip de afecțiune cu o serie de boli cronice, inclusiv multe tipuri de cancer. Așadar, printr-o dietă bogată în astfel de nutrienți, poți reduce riscul de boli cronice.

3. Efect antibacterian

Mierea neprocesată este un agent natural antibacterian și antimicrobian. Conține peroxid de hidrogen și glucoză oxidază și are un nivel scăzut de pH, ceea ce înseamnă că poate omorî bacteriile și ciupercile dăunătoare. De asemenea, datorită compoziției sale chimice unice, împiedică dezvoltarea drojdiilor.

Grație acțiunii sale antibacteriene, acest produs poate fi folosit inclusiv pentru a curăța rănile. Mai mult, poate ucide agenți patogeni comuni, inclusiv E. coli, o bacterie care provoacă intoxicații alimentare și complicații ale rănilor, dar și Stafilococul auriu, un microb care provoacă infecții ale pielii.

În concluzie, mierea crudă are mai multe efecte benefice asupra organismului tău decât cea procesată. Conține vitamine și minerale și acționează care au efect antioxidant. De asemenea, este antibacteriană,distrugând microbi periculoși.  

sursa foto –  pixabay.com 

loading...
Advertisements

Related posts

NADIA COMĂNECI // Reconstituirea evadării din infern a Nadiei Comăneci acum 29 de ani, pas cu pas » A fugit din România comunistă trecând clandestin două granițe

Redacția

Vedetă de televiziune la un party organizat într-un club din Pașcani (VIDEO)

Marius Parteni

Un consilier local și iubita sa se căsătoresc în acest weekend. Nașul este unul dintre vicepreședinții CJ Iași

Marius Parteni
Încarcă...