NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Memorialul „Profesor Vasile Sofron”, la cea de-a doua ediție

Aflat la cea de-a doua ediție, Memorialul ”Profesor Vasile Sofron” s-a desfășurat vineri, 24 ianuarie 2020, începând cu ora 9, în sala de sport a Colegiului „Unirea”, sală care, de altfel, poartă numele domnului profesor. Competiția sportivă organizată de Catedra de Educație fizică și Sport a colegiului și coordonată de doamna profesor Alina Turcu, a reunit echipele reprezentative de handbal, fete și băieți, ale școlilor pășcănene. Câștigătorii locurilor I, atât la fete, cât și la băieți, au fost elevii Colegiului Tehnic C.F. „Unirea”.

Anul acesta, la sfârșitul lunii martie, se vor împlini doi ani de la dispariția fulgerătoare a domnului profesor Vasile Sofron. Prin această competiție sportivă, colectivul de dascăli al școlii își dorește să-i păstreze vie memoria, reducând în atenție realizările și pasiunea pentru sportul său de suflet, handbalul.

Domnul profesor Vasile Sofron s-a născut pe 10 ianuarie 1956 în comuna Borca, județul Neamț, într-o familie modestă de oameni muncitori. A mai avut doi frați și o soră. A absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport, București în anul 1979, având studii de specializate atât pe judo (1979) cât și pe handbal (1994). Și-a început cariera didactică la Școala Specială Pașcani, ca și profesor de gimnastică recuperatorie, iar din anul 1983 a venit la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, unde, în perioada 1999-2017 a ocupat și funcția de director adjunct. A fost metodist al ISJ Iași și responsabil de cercuri metodice pe zona Pașcani. Ca și antrenor, a avut rezultate deosebite în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, cu echipa de handbal-fete a colegiului, atât la nivel județean cât și național.

Advertisements
Loading...

Related posts

Concursul interjudețean de fotbal pe teren redus,la Târgu Frumos

Redacția

Echipa de fotbal – liceu de la „Miron Costin”, locul III la faza zonală

Redacția

Bâlbă a dat în judecată Poli Iași și cere 50.000 euro

Redacția
Încarcă...