NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Membrii ATOR, filiala Pașcani, s-au întâlnit cu tineri din municipiu și împrejurimi. Aceștia și-au promovat activitățile și așteaptă noi membri să se înscrie în asociație

Asociaţia Tineretul Ortodox Român – filiala Paşcani, în parteneriat cu Protopopiatul Paşcani şi Parohia Sfinţii Voievozi, a organizat sâmbătă, 31 octombrie, o întâlnire cu 60 de tineri din oraş şi împrejurimi. Evenimentul a avut ca scop promovarea activităţilor ATOR în rândul tinerilor, precum şi lansarea unor provocări de a se alătura unor proiecte aflate în desfăşurare.

 

 

  

 

 

Cel mai important proiect este pe linie filantropică, grupul ATOR deschizând o pagină pe faceebook „Eşti din Paşcani dacă oferi o mână de ajutor“, aici fiind prezentate câteva cazuri sociale, cu toate detaliile şi informaţiile necesare ajutorării familiilor sărace şi cu mulţi copii. Programul a început cu oficierea Sf. Liturghii la Biserica „Sfinţii Voievozi“, urmată de un ceai, după care tinerilor le-a fost prezentat un filmuleţ cu toate activităţile desfăşurate de membrii ATOR Paşcani. Au urmat două sesiuni de dezbatere, tema fiind „Rolul tânărului în Sfânta Biserică“, având ca punct de plecare pilda fiului risipitor cu cele trei întrebări: 1) ce înseamnă „dă-mi partea ce mi se cuvine“? (oare nu cerem şi noi acelaşi lucru de la părinţi/Dumnezeu?); 2) de ce s-a supărat fratele cel mare? şi 3) ce rol au tinerii în Sfânta Biserică.

Tinerii au fost receptivi şi s-au pus în situaţia faptului de a recunoaşte că fiecare îşi cere anumite „drepturi“ de la părinţi şi de la Dumnezeu având considerentul că nu sunt înţeleşi, că au nevoie de mai multă libertate, că le este foarte greu să refuze provocările lumii de azi. „Mi-am dat seama cât de greu cântăresc cuvintele «lasă-mă în pace»“ – a precizat o tânără, arătându-se îngrijorată că a greşit de foarte multe ori înaintea părinţilor. S-a precizat faptul că Biserica fără tineri este ca o familie fără copii, iar rolul tânărului este esenţial în slujba Bisericii, deoarece putem vorbi cu încredere despre un orizont mai clar care ni se aşterne în faţa ochilor dacă tinerii se implică în viaţa Bisericii.

La sfârşitul acestui eveniment, tinerii au primit invitaţia reîntâlnirii peste două săptămâni, de data aceasta pentru vizionarea unui film. (Pr. Dumitru Rusu, coordonator ATOR Paşcani).

Advertisements
Advertisements

sursa www.doxologia.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un fost mitropolit al Moldovei va fi canonizat

Redacția

Eveniment de amploare la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu. Instituția a sărbătorit 55 de ani de existență (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși marcată pe scena Casei de Cultură din Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site