NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Meloni: Migraţia legală „poate aduce contribuţie pozitivă” la economiile UE, dar nu va rezolva criza demografică a Europei

Economiile europene pot beneficia de pe urma unei anumite migraţii legale, dar migraţia nu este soluţia la criza demografică a continentului, a declarat joi prim-ministrul italian Giorgia Meloni, citată de Reuters, preluată de Agerpres.

Ea s-a adresat unui summit pe tema demografiei la Budapesta, găzduit de prim-ministrul naţionalist de dreapta ungar Viktor Orban, un vechi prieten politic.

„Cred că o cotă de migraţie legală (…) poate aduce o contribuţie pozitivă la economiile noastre, dar rămân convinsă că ar fi mai responsabil pentru noi să încredinţăm cetăţenilor europeni soluţia la criza sistemului european de bunăstare”, a spus Meloni.

Advertisements

Coaliţia lui Meloni a ajuns la putere anul trecut promovând o agendă naţionalistă ce include o abordare dură a migraţiei, angajamente de a stimula rata natalităţii aflată la un minim istoric în Italia, legislaţia împotriva înregistrării copiilo

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Microîntreprinderile fără salariați și cele de consultanță trec la impozit pe profit. Ordonanța 16/2022, de modificare a Codului fiscal, s-a publicat în Monitorul Oficial.

Redacția

Un boxer mexican îl amenință pe Messi, după un gest al fotbalistului la CM din Qatar: „Să se roage la Dumnezeu să nu-l găsesc”

Redacția

Robert De Niro reacționează la vestea că Al Pacino va deveni din nou tată la 83 de ani

Redacția
Încarcă...