NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiSănătate

Medici neurochirurgi din Iași au salvat viaţa unei femei care avea o tumoră cerebrală de 14 centimetri

O femeie în vârstă de 62 de ani, din Galaţi, care avea o tumoră cu un volum de 14 centimetri cubi, a fost salvată de medicii neurochirurgi din Iaşi cu ajutorul tehnologiei Gamma Knife.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, Lucian Eva, coordonatorul echipei de intervenţie, a declarat că operaţiile făcute pe creier fără bisturiu sunt realizate în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife şi nu afectează ţesutul sănătos.

Sunt intervenţii complete, simple şi nedureroase. Se intervine cu precizie şi uşurinţă asupra leziunilor profunde, greu accesibile, care pun în pericol viaţa pacienţilor. Spitalul ‘Prof. Dr. Nicolae Oblu’ Iaşi este singura unitate medicală din România care deţine cel mai recent sistem de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. În acest caz, pacienta a urmat un tratament de iradiere ţintită, de tip Gamma Knife pentru leziuni metastatice secundare a unui neoplasm. După prima şedinţă de iradiere, tumora s-a redus de la un volum de 14 cm cubi la aproape jumătate, adică la şapte centimetri cubi. Sperăm ca după următoarele două şedinţe de iradiere această leziune să dispară‘, a declarat dr Lucian Eva. 

Advertisements

foto arhiva

Advertisements
  

radio iasi

Advertisements
Advertisements

Related posts

Echipamente medicale la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza-Vodă

Redacția

Doi deținuți români au salvat de la moarte o fată de 13 ani înțepată de o meduză, pe o insulă închisoare

Redacția

Ce se întâmplă dacă bei apă noaptea? E bine sau nu?

Redacția
Încarcă...