NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medici de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, agresați de un individ venit la urgențe cu mama sa

Personalul medical din Compartimentul de Primiri Urgențe, de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, care se afla la muncă în timpul gărzii din noaptea de 14/15 septembrie 2021, a avut de a face cu un bărbat agresiv. Acesta venise la unitatea medicală împreun cu mama sa.

Ajuns în sala de așteptare de la urgențe, bărbatul a devenit agresiv verbal, întrucât mama lui nu era preluată pentru investigații. Potrivit directorului medical, medicul Aurelia Pădurariu, la momentul respectiv pe paturile unde sunt primite urgențele se aflau trei persoane în stare gravă.

Cu toate acestea, bărbatul a intrat în zona de activitate a personalului medical și a dat cu picioarele într-un birou, lovind doi medici care analizau rezultatul unor investigații. Bărbatul, C.G., din comuna Valea Seacă, a fost potolit cu greu, după intervenția paznicului și a agenților de pază.

În cauză a fost deschis un dosar penal.

  

“Urmare a sesizării primite, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani, au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform legii 61/1991, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice”, ne-a declarat Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași. 

Mama bărbatului agresiv a fost investigată de personalul medical. Diagnosticul pus a fost de “sindrom dureros abdominal”. După ce a primit tratament ea a plecat acasă împreună cu fiul ei.

Nu este un caz singular. În urmă cu o lună de zile un alt bărbat ajuns în Compartimentul de Primiri Urgențe a spart cu piciorul un geam, în urma unei crize.  

Directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani ne-a mai precizat astăzi că în ultima perioadă de timp se înregistrează o stare crescută de nervozitate în rândul persoanelor care ajung în urgențe pentru consult, dar și în rândul aparținătorilor acestora.

Urmare a incidentului din noatea de 14/ 15 septembrie s-a luat decizia ca în zona cortului epidemiologic și Compartimentul de Primiri Urgențe să ajungă doar persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale. Aparținătorii acestora vor putea intra doar în timpul orelor de vizită.

Advertisements

Related posts

De azi, Spitalul de Copii oferă non-stop consultaţii online

Redacția

3 rețete cu legume și verdețuri de primăvară

Redacția

Un lider al protestelor anti-vaccin a făcut COVID: Îmi pare rău că nu m-am vaccinat

Redacția
Încarcă...