RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Mama unui copil suspect de ADHD aduce acuze conducerii școlii și învățătoarei. Iată explicația factorilor de decizie!

Un caz care ar trebui să dea de gândit autorităților naționale, județene și locale ne-a fost semnalat de mama unui copil înscris în clasa zero la Liceul Economic ”Nicolae Iorga” Pașcani.

Părinții elevului consideră că în acest caz putem vorbi despre o discriminare, o situație în care învățătoarea și ceilalți factori de decizie nu înțeleg să se implice pentru integrarea lui Alexandru.

”Înțeleg că există anumite probleme cu copilul meu. Dar nu sunt probleme care să genereze un comportament agresiv sau violent. Sunt lucruri care le face din curiozitate”, susține Cătălina Gabor, mama copilului.

Alexandru se manifestă prin agitație, mereu dornic să facă ceva diferit decât ceilalți copii din clasă. Din cele spuse de mama copilului, el ar face parte din categoria copiilor cu IQ ridicat.

  

Nu am stat indiferenți la situația copilului. Am mers la controale de specialitate și urmat tratamentele recomandate. Următorul control este programat în aprilie 2020. Ceea ce mă deranjează ca și mamă este faptul că nu i se acordă atenție copilului, nu este stimulat și ajutat la școală”, mai spune Cătălina Gabor.  

Bănuiala este aceea că elevul suferă de sindromul ADHD, dar nu este exclus și un alt diagnositc. De pe imaginile vizionate de noi, se poate vedea cum acesta citește în mai multe limbi, rezolvă exerciții de matematică și are multe deprinderi.

Mama se plânge că atât ea, cât și copilul, au îndurat mai multe umilințe, unele chiar din partea altor părinți care au copii în clasă. A realizat și înregistrări pe telefonul mobil despre modul cum se comunică cu Alexandru , înregistrări care din punctul ei de vedere sunt grave. Familia își dorește liniște și mai multă înțelege din partea învățătoarei și celorlalți părinți.

Reporterii noștri au discutat cu conducerea unității de învățământ despre acest caz. Opinia directorului Gheorghe Spiridon, exprimată de față cu învățătoarea acuzată, este aceea că familia ar trebui să înțeleagă că acest copil trebuie văzut de reprezentanții Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași.

“Noi vrem să ajutăm acest copil, dar orice adaptare a programei școlare și educaționale trebuie făcută prin recomandarea speciliștilor. Asta încercăm să spunem și transmitem familiei. Cât privește comportamentul doamnei învățătoare și a celorlați părinți, încercăm să remediem și aceste situații“, ne-a precizat Gheoghe Spiridon, directorul Liceului ”Nicolae Iorga”.      

Situația a fost făcută cunoscută și la nivelul conducerii  Inspectoratului Școlar Județean Iași, care urmează să demareze verificări la Pașcani.

Related posts

Rezultatele concursului de matematică “Nicu Şerban „

Oana Cordoneanu

“Statutul Elevului 2.0”. Drepturile pe care le cer elevii în noul statut depus la ministerul Educaţiei

Redacția

Profesor lăsat să profeseze, deși figura în Registrul național cu persoanele care au comis infracțiuni sexuale

Redacția
Încarcă...