RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Mai multe asociații studențești de la Harvard, în principal legate de lumea arabă, acuză Israelul că este „responsabil pentru violențe”

35 de asociații studențești de la Universitatea Harvard au semnat duminică o declarație publicată de Comitetul de Solidaritate cu Palestina cu privire la situația din Palestina, ca reacție la ofensiva masivă lansată de Hamas sâmbătă, și care s-a soldat până în prezent cu 700 de morți și 2.150 de răniți israelieni, precum și cu peste 100 de ostatici, scrie Le Figaro.

Răspunsul armatei israeliene s-a soldat până în prezent cu 413 palestinieni morți și 2.300 de răniți.

Închisoare în aer liber

„Noi, organizațiile studențești semnatare, considerăm regimul israelian pe deplin responsabil pentru toate violențele care au loc”, se arată în declarație. „În ultimele două decenii, milioane de palestinieni din Gaza au fost forțați să trăiască într-o închisoare în aer liber. Oficialii israelieni promit să „deschidă porțile iadului”, iar masacrele din Gaza au început deja. Palestinienii din Gaza nu au adăpost și nu au unde să fugă. În zilele următoare, palestinienii vor fi forțați să suporte întreaga violență israeliană”, potrivit sursei citate.

  

În timp ce majoritatea asociațiilor studențești semnatare sunt legate de lumea arabă sau de islam, cum ar fi Asociația Islamică Harvard, Asociația Studenților Arabi de Medicină și Stomatologie sau Asociația Studenților în Drept din Orientul Mijlociu și Africa de Nord,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Blinken cere Rusiei să pună capăt imediat războiului în Ucraina, să-şi retragă trupele de pe teritoriul ucrainean şi să treacă la negocieri

Redacția

Valentino Rossi, înaintea ultimei curse din cariera sa: “Nu plâng foarte mult, acesta este caracterul meu”

Redacția

Nestle investește 40 de milioane de franci elvețieni într-o nouă fabrică din Ucraina

Redacția
Încarcă...