RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Lui Gabriel Ilășoaia i-a fost respinsă candidatura de către Biroul Electoral

Candidatul independent Gabriel Ilășoaia a anunțat că ieri, 26 aprilie, i-au fost respinse candidaturile pentru funcția de primar și consilier local de căre Biroul Electoral Pașcani. Conform candidatului independent motivele invocate de Biroul Electoral au fost următoarele:

 

  • în cuprinsul propunerii de candidatură depusă nu se precizează funcția pentru care candidează.Ilășoia contrazice: “incorect ! există această precizare înscrisă.”
  • în declarația de acceptare a candidaturii nu este trecută denumirea municipiului în partea finală.
  • la un număr de 231 susținători din liste nu este trecută rubrica privind adresa, municipiul, și/ sau județul.
  • la două dosare nu este înscrisă data depunerii
  • la declarația pe propria răspundere privind lista de susținători nu este înscrisă rubrica ,,întocmit de_______,,

 

  

Candidatul independent Gabriel Ilășoaia a explicat într-un comunicat de presă intitulat "Finii la comanda Nașului… m-au EXECUTAT !" cum au decurs evenimentele și motivele pentru care se simte nedreptățit:

„Doresc să aduc la cunoştința opiniei publice că atât președintele cât și locțiitorul Biroului Electoral au refuzat să-mi ofere posibilitatea să fiu de fața la deschiderea dosarelor pentru verificare, au fost foarte expeditiviși faptul că nu mi-a fost acordată posibilitatea să rectific aceste lipsuri din dosare, îmi ridică foarte multe semne de întrebare. Menționez faptul că motivațiile Biroului Electoral nu scot în evidență încălcarea gravă a dispozițiilor legale privind documentele depuse pentru înregistrarea candidaturilor la funcția de primar și consilier local al candidatului independent Gabriel Ilășoaia.

Condițiile de forma și de fond invocate de către Biroul Electoral Pașcani puteau fi îndeplinite prin rectificare în scris olograf în fața reprezentaților BEC în timp scurt de către persoana care a depus dosarele pentru candidatură, dacă aceasta era prezentă în timpul verificărilor la dosarele de candidatură.Încă odată avem confirmarea că politicul influențează în mod direct reprezentanții birourilor electorale și împiedică să candideze prin orice mijloace, pe contracandidații acestora incomozi.Hotărârea Biroului Electoral Pașcani, privind respingerea candidaturilor la funcția de primar și consilier local al candidatului independent va fi contestată.Voi apela la justiție pentru a solicita să mi se ofere posibilitatea de a rectifica lipsurile din textul documentelor, deoarece sunt greșeli omenești, nu sunt un specialist în întocmirea documentelor și faptul că nu am fost consiliat și nu mi s-a dat posibilitatea să intervin înainte de întocmirea deciziei de respingere a candidaturilor, consider această hotărâre având la bază influenâele politicului în activitatea reprezentanților de la Biroului Electoral Pașcani”,  a  postat pe facebook  candidatul independent Gabriel Ilășoaia.

Related posts

Rezultatele la alegerile prezidențiale pe colegii uninominale

Redacția

PSD Pașcani, singura organizație din județ, fără structură de conducere stabilită. De ce oare merge la Congres primarul Pantazi? Îl susține pe Gheorghe Nichita?

Marius Parteni

Criza din coaliție. Cum a ajuns USR PLUS la mâna AUR şi PSD

Redacția
Încarcă...