RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ludovic Orban: Nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Au revenit la nivelul anterior Ordonanței de Urgență

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că amenzile pentru neresectarea ordonanțelor militare au revenit la nivelul anterior Ordonanței de Urgență care a mărit valoarea acestora, OUG declarată neconstituțională de CCR. Valoarea inițială a amenzilor era cuprinsă între 100 și 5.000 de lei.

„Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior Ordonanței de Urgență. Dacă a fost declarat neconstituțional un articol, declararea ca nceconstituțional poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Când vom avea și motivarea vom înțelege cu adevărat care sunt toate consecințele legale”, a declarat premierul.

Orban a precizat că executivul va face o analiză pentru a vedea dacă se impune un act normativ pentru o eventuală amnistie a celor care au fost amendați în baza OUG declarată neconstituțională de CCR.

„Vom face o analiză a situației plății încasării amenzilor și în funcție de asta vom lua decizia dacă luăm în calcul o amnistie”, a declarat premierul.

  

Ludovic Orban a vorbit din nou despre decizia CCR, despre care spune că este o decizie „împotriva ordonii de drept”.

Mi se pare o decizie împotriva ordinii de drept dată în favoarea celor care nu au respectat regulie, dată în dispretul milioanelor care au respectat regulile și au contribuit la menținerea în limite rezonabile a răspândirii coronaviruslui.

Valoarea inițială a amenzilor era cuprinsă între 100 și 5.000 de lei. Ulterior, prin OUG, guvernul a mărit cuantumul amenzilor la 2.000 de lei până la 20.000 de lei.

DIGI24

Related posts

Cinci autoturisme implicate într-un accident, în parcarea subterană de la AFI Cotroceni / Două persoane au fost transportate la spital

Redacția

Câți bani a cheltuit Guvernul din Fondul de rezervă în 2023

Redacția

Budapesta nu se dezminte: noi provocări pe tema Ținutului Secuiesc. Ce spun specialiștii

Redacția
Încarcă...