RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrările la Barajul HidroEnergetic Lunca Pașcani au fost reluate!

Construcții Hidrotehnice SA a reluat de astăzi lucrările la Complexul HidroEnergetic Lunca. Conform oficialilor companiei, până în anul 2023 hidrocentrala de la Pașcani și restul lucrărilor rămase de executat trebuie finalizate.

 

  

Lucările continuă cu decolmatarea canalului colector care preia apele ce duc spre râul Siret.

“Proiectul de la Paşcani a fost iniţial propus spre abandon. Odată cu reanalizarea soluţiilor tehnice şi recalibrarea devizului general al proiectului, am reuşit să ne încadrăm în valoarea estimată pe care o aveam aprobată de acţionari. Ca atare în săptămânile următoare se va semna contractul pe partea de construcţii de 140 milioane lei, care presupune reluarea acestui proiect, urmând apoi să finalizăm negocierile cu ceilalţi patru parteneri pe partea de echipamente hidromecanice şi pe partea electrică”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, prezent la conferinţa “Focus Energetic”, potrivit News.ro.

La Paşcani, va fi construită o hidrocentrală de peste 11 MW. “Este în faza de contractare. Pentru a fi pusă în funcţiune hidrocentrala, mai trebuie făcute diguri de acumulare şi trebuie achiziţionate o parte din echipamente”, a mai precizat Bogdan Badea.

Utilajele constructorului au reluat lucrarea din apropierea drumului Heci – Probota, limita cu canalul colector ce duce spre baraj.

 

Related posts

Ați primit saci galbeni și verzi pentru deșeuri? Urmează să fie ridicați după următorul program

Marius Parteni

Întâlnire de informare cu reprezentanții Direcției Agricole la Primăria Pașcani

Oana Cordoneanu

Au fost aprobate plafoanele alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal

Redacția
Încarcă...