NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

ApaVital a facturat unor pășcănenii din Lunca canalizarea apei, deși nu beneficiază de acest serviciu

O parte din locuitorii din suburbia Lunca Pașcani ar beneficia de servicii de canalizare, în opinia celor de la ApaVital. Oamenii au aflat acest lucru după ce au primit facturile pentru consumurile de apă. Nu mică le-a fost mirarea să descopere că sunt nevoiți să plătească canalizarea apei, devreme ce pășcănenii din această zonă nu au rețea de canalizare.

 

În acestă situație se află marea majoritatea a cetățenilor care locuiesc pe străzile Unirii și Mihai Viteazu, după cum ne-au spus cei cu care am discutat astăzi, care nici nu au auzit de canalizare. În lipsa acestui serviciu mulți dintre ei și-au amenajat fose.

Domnul Gheorghe Niculescu, de pe strada Unirii a primit o factură de 51 de lei. Din această sumă 31 de lei reprezintă factura pentru consumul de apă și 23 de lei pentru serviciile de canalizare."Am primit factura și în aceeași zi am sunat la Iași. Mi s-a răspuns că va transmite la colega care facturează. Eu am așteptat două săptămâni, apoi expirase și data când trebuia să plătesc și am sunat din nou și același răspuns l-am primit, dar fără rezultat", ne-a declarat Gheorghe Niculescu de pe strada Unirii. 

În acastă situație sunt și alte familii de pe strada Mihai Viteazu, care se plâng de angajații serviciului de apă care nu clarifică populația. Din păcate, singurul răspuns pe care oamenii aflați în această situație îl primesc este de fapt o promisiune. Ei sunt asigurați că își vor recupera sumele de bani plătite pe canalizarea pe viitoarele facturi emise de către ei. "Mi-au spus să plătesc factura că poate se compensează canalizarea cu apa pe care o voi consuma în viitor. Eu le-am spus că banii dați nu am cum să-i mai recuperez. Cum să plătesc dinainte", a mai adăugat bărbatul.

Purtătorul de cuvânt al ApaVital Iași a recunoscut că în aceast caz este vorba o greșeală de facturare."În evidențele noastre este singurul caz, după verificările încheiate. Este o greșeală de facturare care se va corecta. Persoana în cauză nu trebuie să mai facă altă sesizare", ne-a declarat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al ApaVital Iași.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Sărbătoarea Comunei Lespezi, petrecere de Sfântul Ilie

Oana Cordoneanu

Dispensarul medical din Muncelul de Sus, aproape de finalizare (FOTO)

Redacția

Campanie grea pentru Rățoi la Miroslovești. Bunurile din domeniul privat al comunei vizate de firma unui pesedist

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site