NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Lituania anunță că a finalizat construirea unui gard la granița cu Belarus pentru a opri valul de migranți alimentat de Rusia

Lituania a anunțat că a terminat construirea unui gard de-a lungul graniței sale cu Belarus pentru a lupta împotriva imigrației ilegale.

Imigrația ilegală a crescut în acest an în Lituania, țară membră a UE, aproximativ 4.200 de migranți, în principal din Orientul Mijlociu și Africa, trecând granița din țara vecină.

Occidentul a acuzat regimul președintelui Aleksandr Lukașenko că manipulează fluxurile de migranți la ordinele Moscovei, ca parte a unui război „hibrid”, acuzații respinse de Minsk.

LIVE TEXT| Război în Ucraina, ziua 189: Zelenski: Din Crimeea până în regiunea Harkov, armata rusă nu are şi nu va avea nicio bază sigură, niciun loc liniştit. Este pământ ucrainean. Ocupanţii pot face doar două lucruri: Să fugă sau să se predea

  

31 Aug, 07:00 | Știri externe

Advertisements

VIDEO | Cum l-a sfătuit Gorbaciov pe Ceaușescu să-și salveze viața. Ioan Mircea Pașcu: „I-a spus să se ducă la Scornicești și va scăpa!”

31 Aug, 00:20 | Știri politice

Ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, a murit la 92 de ani

30 Aug, 23:53 | Știri externe

Un gard înalt de patru metri și formată din sârmă ghimpată se întinde pe aproximativ 550 de kilometri de-a lungul graniței comune dintre două țări.

Prim-ministrul lituanian Ingrida Simonyte a anunțat finalizarea proiectului și a declarat că este „imposibilă din punct de vedere tehnic” ridicarea unor bariere fizice de-a lungul întregii frontiere, care traversează lacuri, râuri și mlaștini, informează France24.

Lituania își continuă politica fermă față de migrația ilegală

Advertisements

Politica dură a Lituaniei privind migrația a fost criticată de către activiștii pentru drepturile omului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Republica Moldova riscă să rămână fără gazele furnizate de Gazprom, din cauza restanțelor. Care e termenul primit din partea companiei ruse

Redacția

Emmanuel Macron, despre aderarea Ucrainei la UE: „Ar putea dura decenii”

Redacția

Data de 19 septembrie, o zi importantă pentru Marea Britanie. Va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site