NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceriȘtirea zilei

Două treimi dintre români cred că în perioada următoare va veni o criză economică de amploare

Două treimi dintre români cred că în perioada următoare va veni o criză economică de amploare, iar aceasta este principalul motiv de îngrijorare în această perioadă, arată rezultatele unui sondaj făcut de compania de cercetare sociologică Avangarde în ultimele zile ale acestei luni. O altă preocupare pentru majoritatea celor care au răspuns la întrebări este inflaţia în creştere.

67 % dintre români au decis să renunţe la mai multe lucruri pentru a face faţă valului de scumpiri.

Aproape un român din doi spune că a cumpărat mai puţine alimente şi 14% dintre cei intervievaţi declară că au renunţat la haine.

Pe locurile doi şi trei la capitolul surse de îngrijorare după inflaţie, românii menţionează criza energetică şi criza alimentară. 36% dintre cei care au sisteme de încălzire pe bază de gaz spun că iau în calcul să investească în surse alternative, de teama facturilor mari.

Advertisements
  

În cazul energiei, 7 români din 10 au investit deja sau o vor face în echipamente care să îi ajute să scadă consumul.

În general, în privinţa crizei energetice, aproape 4 români din 10 cred că Rusia va pune în dificultate Europa, dar alţi 20% cred că liderii Uniunii vor găsi soluţii, în timp ce o treime spun că nu pot aprecia cine va câştiga din acest joc.

Advertisements

Sondajul mai arată că doar 1 român din 10 este îngrijorat de creşterea ratelor la credite. La capitolul finanţe personale, mai mult de o treime dintre români spun că nu au bani deoparte. 

radio iasi

Advertisements
Advertisements

Related posts

Opel lansează Programul Rabla: stimulente comerciale de până la 8.000 de euro pentru a scăpa Germania de mașinile diesel vechi

Redacția

Lista neagră a firmelor care au emis cecuri fără acoperire

Redacția

Gheața a distrus ieri 100 de hectare de culturi ale AgroComplex, pe lângă cele 1000 afectate de secetă

Marius Parteni
Încarcă...