NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Lista școlilor care înregistrează datorii. Directorii trebuie să găsească soluții pentru lucrările de igienizare

Școlile au intrat în vacanță și până la începerea noului an școlar directorii unităților de învățământ caută să-și plătească datoriile, astfel încât anul școlar 2016-2017 să nu stea sub semnul datoriilor. În capul listei stă Colegiul Național Mihail Sadoveanu, urmat de Grădinița NR. 2 și Grădinița NR. 3.

 

 

Pe lângă plata acestora datorii directorii unităților de învățământ trebuie să găsească soluții pentru realizarea lucrărilor de igienizare, extrem de necesare până la începerea anului școlar viitor.

La prima ședință extraordinară a Consiliului Local care a avut pe data de 7 iulie, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului. Din păcate, unitățile de învățământ din Pașcani au acumulat datorii de aproximativ 350.000 lei, dar șefii Primăriei au alocat doar 132.000 lei pentru plata lor.

„Am discutat astăzi cu cei din Serviciul de Contabilitate din municipiul Pașcani, care mi-au transmis o listă pe care la rândul meu v-am pus-o la dispoziție. Sunt opt instituții care înregistrează datorii. A fost o rectificare de buget la utima ședință de consiliu local care a avut legătură și cu acest aspect. Noi astăzi am transferat în contul acestor unități de învățământ suma de 132.000 lei. Ei vor mai primi și partea de la ISJ și cu siguranță vor ajunge cu datoriile la zero. Majoritatea școlilor au datorii la furnizori, respectiv gaz, curent”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Școala din Gâștești însumează datorii de 717.76 lei, Iordache Cantacuzino – 5.914.46 lei, Grădinița Nr.2 – 99.844.93 lei, Sadoveanu – 131.622 lei, Nicolae Iorga – 22.312.35 lei, Sodomeni – 30.362.16, Grădinița Nr. 3 – 37.948.85 lei și Mihai Busuioc 360 lei.

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Sindicatul Învățământ Spiru Haret Iași, condus de pășcăneanul Mirel Pristavu a fost afiliat la Federația Sindicatelor din Educație

Oana Cordoneanu

Universitatea unde profesează Dionisie Afloroaei a fost închisă de Guvern deoarece nu respecta condițiile de calitate

Răzvan Grecu

Colegiul „Sadoveanu” și-a desemnat Miss și Mister Boboc! Guess Who a făcut spectacol la final (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site