RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Liceele din județ îşi vor primi astăzi elevii de peste Prut

Nu mai puţin de 492 de elevi de peste Prut îşi doresc să continue studiile liceale în ţara noastră. Dintre aceştia, 450 s-au înscris la Bălţi, Chişinău şi Cahul, sediile celor trei misiuni diplomatice ale României în Republica Moldova, iar 42 la Iaşi, direct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

Admiterea la liceu se va realiza în baza dosarului de înscriere, iar repartizarea computerizată a elevilor la unităţile de învăţământ liceale, în funcţie de opţiuni şi de media de admitere, va avea loc astăzi, de la ora 16.00. „Estimăm că aproximativ 120 de elevi moldoveni vor opta pentru un liceu la Iaşi. Alţi 700 sunt deja aici, la liceu, dar şi la gimnaziu”, a precizat Camelia Gavrilă, şefa ISJ.

Istoria se repetă
Anul trecut, un sfert dintre elevii din Republica Moldova, repartizaţi în clasa a IX-a la liceele din România, au ales să studieze la Iaşi. 20 sunt elevi în Paşcani, Miroslava, Hălăuceşti, iar 100 – la şcolile din municipiu. Notele cele mai mari au fost obţinute de candidaţii care au optat pentru liceele de elită. Cu 9.97 s-a intrat la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, cu 9.96 la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, cu 9.63 la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”. La polul opus, au fost acceptaţi şi elevi cu 5.98, 6.14, 7.16 la Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Colegiul Tehnologic de Turism, Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu”.

  

Repartizarea computerizată va avea loc astăzi, de la ora 16.00. Între 9 şi 15 august se vor rezolva situaţiile speciale, iar pe 16 august vor fi afişate rezultatele finale.

sursa Evenimentul de Iași

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Preșcolarii de la Grădinița Nr.2 nu vor mai fi mutați în altă unitate de învățământ

Oana Cordoneanu

Lansare de carte la Biblioteca Municipală

Redacția

CP: Echipamente IT pentru Centrul de Excelență Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...