RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lavrov dă asigurări la Cairo cu privire la reluarea exporturilor de cereale, la o zi după bombardarea Odesei de către armata rusă

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, aflat în vizită în Egipt, a ţinut duminică să-i asigure pe partenerii săi egipteni după acordul asupra “culoarelor securizate” pentru exporturile de grâne din Ucraina şi Rusia care trebuie să îndepărteze riscurile insecurităţii alimentare, în special în Africa, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Serghei LavrovFoto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

Declaraţia sa intervine la o zi după ce armata rusă a bombardat oraşul-port Odesa, care are un rol cheie în reluarea exporturilor de cereale ucrainene.

  

“Am confirmat angajamentul exportatorilor ruşi de produse cerealiere de a-şi respecta toate obligaţiile”, a declarat Serghei Lavrov într-o conferinţă de presă, după convorbiri cu omologul său egiptean Sameh Shoukry.

“Preşedintele Vladimir Putin a subliniat de asemenea aceasta în cursul unei recente discuţii telefonice cu preşedintele egiptean (Abdel Fattah) al-Sissi”, a spus în continuare Lavrov, care urmează să viziteze de asemenea săptămâna viitoare Uganda, Etiopia şi Congo.

Acordul semnat vineri la Istanbul între Rusia şi Ucraina, sub egida ONU, prevede instituirea unor “culoare securizate” cu scopul de a permite circulaţia în Marea Neagră a navelor comerciale, pe care Moscova şi Kievul se angajează să nu le atace.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

FOTO/VIDEO Copiii își lasă la noapte ghetuțele la muzeu și vin dimineață să vadă ce le-a adus Moș Nicolae / Un muzeu unic în România se integrează în viața orașului / Manager: Fără proiecte pentru comunitate, când pleacă turiștii am fi o corabie fantomă

Redacția

Ce spun reprezentanții PNL despre sondajul care dă partidul cu 21%: „Un semnal bun după 4 ani foarte grei de guvernare“

Redacția

Două surori minore, care ar fi fost exploatate de mama lor “pentru țigări și o sticlă de bere”, ar fi rămas însărcinate cu același bărbat

Redacția
Încarcă...