RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

LANSARE PROIECT A.C.T.I.V, LA STOLNICENI-PRĂJESCU (VIDEO)

 560 de persoane din Stolniceni Prăjescu, comunitatea marginalizată, vor beneficia de un amplu proiect finanțat din fonduri de la Uniunea Europeană, intitulat Acţiuni Comunitare pentru Toţi – Incluziune pentru Viitor.

 Acesta se va derula pe parcursul a 36 de luni,  beneficiar este  Centrul Diecezan Caritas Iaşi, împreună cu partenerii săi: Primăria comunei Stolnicei Prăjescu, Şcoala Gimnazială Cozmeşti şi Asociaţia Gipsy Eye. Bugetul total este de 18.994.145,70 lei, din care 16,145,023.85 lei valoare nerambursabilă UE. Joi, 22 martie, a avut loc o conferință de lansare a proiectului  la Casa Tineretului din localitate. 

  

 

 „Pe parcursul celor 36 de luni, vom realiza activități socio-educaționale, medicale, și activități de ocupare pentru 308 persoane care vor beneficia de cursuri de formare profesională, 15 vor beneficia de subvenții antreprenoriale în valoare de 25.000 euro, iar 6 tineri din comunitate vor fi implicați în programe de ucenicie. Provocarea cea mai importantă a proiectului este să reușim să reușim să ducem la bun sfârșit cu succes acest proiect, și să angajăm 78 de persoane din comunitate, în diferite calificări care le vom realiza în cadrul proiectului”, ne-a declarat Mariana Ursan, manager proiect  A.C.T.I.V.

Preotul Egidiu Condac, director general C.D.Caritas Iași, a precizat că proiectul A.C.T.I.V. își propune să aducă în comunitatea Stolniceni Prăjescu, servicii integrate și sociale. Vor fi organizate mai multe caravane de sensibilizare a comunității , față de problemele sociale existente, față de nevoia de educație și vor ajuta familiile mai sărace, prin oferirea unui suport în efectuarea actelor necesare pentru proprietățile care le dețin.

„ Ne dorim ca într-un centru multifuncțional, din cadrul Primăriei, să dezvoltăm mai multe proiecte, care apoi să vină în favoarea persoanelor în nevoie din această localitate. Vom oferi servicii sociale bătrânilor de îngrijire la domiciliu , servicii prin centre de zi pentru copii. Familiile cele mai sărace vor primi sprijin pentru renovarea locuințelor. Împreună cu școala, Asociația Gipsy Eye, Primăria, vom mobiliza comunitatea, pentru a-și da concursul în toate inițiativele sociale, care pot duce la dezvoltarea ei și implementarea binelui comun în rândul oamenilor”, ne-a precizat  preot Egidiu Condac, director general C.D.Caritas Iași.

 Grupul țintă al proiectului este format din 560 de persoane, din comunitatea marginalizată, respectiv 100 de copii beneficiari de servicii socio-educaționale, 308 beneficiari de măsuri de ocupare, 152 de persoane beneficiare de servicii medicale, socio-medicale și de recuperare medicală.

{youtube}UA-fo7QFYEQ{/youtube}

Related posts

Primăria Pașcani pregătește delegarea serviciului de iluminat către un privat

Marius Parteni

Preşedintele Judecătoriei Paşcani a cerut transferul la Tribunalul Iaşi

Redacția

Balcon la parterul blocului – solicitarea unui păşcănean care nu se înţelege cu vecinii

Ema Roman
Încarcă...