NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Lansare de film religios la biserica Spitalului Municipal Paşcani

Vineri, 7 decembrie 2012, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din incinta Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani a avut loc lansarea filmului „Iisus Hristos Vindecătorul“, realizat de pr. Gigi-Daniel Ioan, misionar de caritate şi secretarul Protopopiatului Paşcani. Filmul, ce are durata de 23 de minute, prezintă într-un mod deosebit asistenţa religioasă din spitale şi importanţa deosebită a slujbei Sfântului Maslu în procesul de vindecare.

 

Numeroşi credincioşi, cadre medicale şi preoţi au participat în după-amiaza zilei de vineri, 7 decembrie 2012, la slujbele religioase săvârşite la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din incinta Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani şi la lansarea filmului „Iisus Hristos Vindecătorul“, realizat de preotul unităţii medicale, misionar de caritate Gigi-Daniel Ioan.

Programul religios a debutat cu slujba acatistului Sfintei prăznuite Filofteia de la Curtea de Argeş, a continuat cu slujba Aghezmei, apoi cu slujba Sfântului Maslu, săvârşită de un sobor de 9 preoţi. La finalul Sfântului Maslu, cei prezenţi au vizionat, timp de 23 de minute, filmul religios „Iisus Hristos Vindecătorul“, aflând în acest mod mai multe lucruri despre asistenţa medicală şi religioasă din spitalul păşcănean. Totodată, filmul a subliniat importanţa deosebită a slujbei Sfântului Maslu în procesul de vindecare, cât şi necesitatea pomenirilor multe în rugăciune a celor bolnavi. La final, tema filmului a fost discutată şi analizată de cadrele medicale prezente, de preoţi şi de credincioşi.

  

„Filmul pe care l-am lansat în Biserica Spitalului Municipal Paşcani reprezintă o dorinţă mai veche de a mea, fiind al doilea film realizat de mine. Primul se numeşte «Hristos Doctorul», este în limba engleză şi l-am prezentat, acum patru ani, în cadrul unui schimb pastoral cu o biserică luterană din Danemarca. Cel de-al doilea film, «Iisus Hristos Vindecătorul», priveşte în mod direct pe omul aflat în situaţii dificile ale vieţii, din cauza bolii. Mărturisesc că sunt pasionat de arta filmului în general, iar realizarea unui film despre activitatea pe care o desfăşor, mai ales acum ca preot într-un spital, a reprezentat, în cei 17 ani de preoţie, o permanentă preocupare. De aceea doresc să mulţumesc, în mod deosebit, celor care mi-au fost alături în acest demers al meu, familiei, personalului medical şi administrativ al spitalului care a sprijinit ideea realizării acestui film, profesorului meu de limbă română de la seminar, domnul Constantin Adamovici, socrului meu, părintele Ion Baciu, doamnei directoare a Casei de Cultură din Paşcani, Mărioara Preotul, domnului Valentin-Ioan Leonte şi nu în ultimul rând preoţilor şi credincioşilor care au participat la premieră“, a declarat pr. Gigi-Daniel Ioan.

Advertisements

Lansarea filmului „Iisus Hristos Vindecătorul“ la Biserica Spitalului Municipal Paşcani face parte din cadrul manifestărilor dedicate anului 2012, declarat de Patriarhia Română ca „An omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor“. El va putea fi vizionat, începând cu zilele următoare, pe Portalul Doxologia al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Advertisements

sursa Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Credincioşi din parohia Uda, în pelerinaj la mănăstirile nemţene

Oana Cordoneanu

Sâmbăta Mare: Ultima zi din Săptămâna Patimilor și din Postul Paştilor. Ce e bine să faci înainte de Învierea Domnuluia Domnului

Redacția

Prețul zahărului produs în UE, la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată. Cofetarii europeni au probleme cu producția de dulciuri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site