RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Laborator de BIOLOGIE la nivel european în cadrul Colegiului Național „Mihail Sadoveanu„

 

Comunicat de presă: Anul 2019 aduce un nou proiect ce este în curs de implementare la Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani susținut în totalitate printr-o sponsorizare primită de la singura firmă producătoare de drojdie din România- SC ROMPAK SRL.

  

 

Este vorba despre renovarea/ reabilitarea laboratorului de BIOLOGIE, precum și dotarea acestuia cu aparatură de ultimă generație, pentru buna desfășurare a orelor, folosind tehnologie modernă, dar și cu materiale specifice lecțiilor de laborator pentru ca elevii noștri începând din anul școlar 2019-2020 să poată împleti cu ușurință cunoștințele teoretice cu cele practice susținute în această sală modernizată.

Proiectul a demarat în decembrie 2018 prin reabilitarea sălii de clasă, a continuat în ianuarie, februarie, martie cu schimbarea mobilierului, cu schimbarea ambientului cu unul specific științelor ale naturii, cu montarea aparaturii electronice.  Până la finalul anului școlar 2018-2019 sperăm să finalizăm proiectul cu partea de investiții ce privesc dotarea cu materiale și mijloace specifice orelor de practică biologică.

 Finanțarea proiectului este de aproximativ 20.000 Euro din care până în prezent am primit și folosit suma de 11.500 Euro. Ținem să precizăm faptul că nu suntem la primul proiect realizat și finanțat în totalitate de firma SC ROMPAK SRL. Astfel în anul 2011 a fost reabilitat și dotat laboratorul de chimie, în anul 2015 au fost schimbate toate tablele de scris din toate sălile de clasă din școala noastră, în 2017-2018 am reabilitat total cu ajutorul proiectelor finanțate de această firmă toate băile din școală, drept pentru care aducem mulțumiri și apreciem faptul că sunt firme pășcănene ce se îndreaptă spre comunitate susținând educația, calitatea și performanța din învățământ și susțin prin proiecte- școlile pășcănene.

 Cu siguranță schimbările din școala noastră sunt benefice elevilor noștri, profesorilor noștri,  celor ce ne trec pragul și suntem cu toții recunoscători pentru ceea ce avem. Credem că orice investiție nu poate să aducă altceva decât plus-valoare, ce se vede în rezultate măsurabile la Examene naționale, la Bacalaureat, la Concursuri și Olimpiade școlare. Suntem o școală de prestigiu iar prin acest proiect din anul școlar 2019-2020 școala noastră va avea 5 laboratoare (unul de fizică, unul chimie, unul de biologie și două de informatică) funcționale și la standardele cerințelor învățământului actual.

Progresul elevilor noștri se vede și prin calificările obținute an de an la etapele Județene și  Naționale ale Olimpiadelor și Concursurilor școlare. Dacă în anul școlar 2016-2017 am avut 13 elevi calificați la nivel Național, anul trecut școlar 16 elevi, anul acesta avem deja 17 elevi calificați, dar lista este deschisă deoarece nu s-a finalizat etapa județeană la toate disciplinele. Până în prezent putem confirma ca avem cu certitudine elevi calificați la Etapa Națională a Olimpiadelor la următoarele discipline CHIMIE, BIOLOGIE, Lb. RUSĂ, LB. ROMÂNĂ, MATEMATICĂ. Drept pentru care felicităm elevii calificați și profesorii coordonatori, le urăm mult SUCCES în etapa următoare și revenim cu lista completă după finalizarea etapei județene. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Elevii mulţumiţi de subiectele de la simularea Evaluării Naţionale!

Ema Roman

Au inceput inscrierile pentru Bac-ul de toamna

Redacția

Surse: Elevii ar putea avea vacanțe mai multe și mai scurte în viitorul an școlar

Redacția
Încarcă...