NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii cu note mici, împiedicați să meargă la evaluarea națională pentru a nu ”strica” media școlii

Fenomen îngrijorător în școlile din România! Din ce în ce mai mulți elevi cu rezultate mai slabe la învățătură sunt împiedicați de profesori să participe la evaluarea națională.

Cadrele didactice se tem că notele mici pe care le obțin aceștia ,,strică” media școlii. Anul acesta, de la Evaluarea Națională au lipsit aproximativ 30 de mii de elevi, potrivit Asociației pentru Educație și Justiție Socială. Inspectoratele școlare confirmă fenomenul: mai mulți părinți au reclamat că fii și fiicele lor nu au fost lăsați să susțină exemenul. 

Reprezentanții Asociației spun că profesorii nu vor ca elevii cu rezultate mai slabe să dea evaluarea națională pentru a nu scădea scădea media pe școală. Iar fenomenul ia amploare.

„În anul școlar 2018-2019 au fost înscriși la începutul anului școlar în clasa a 8 a 175.463 elevi , dintre care la evaluarea naționala s-au inscris automat 154.956 , asta inseamna ca totalul elevilor care nu au participat la eevaluarea nationala in aacest an este de 29.282, adica aproape 30 de mii de elevi.”, spune președintele Asociația pentru Educație si Justiție Socială, Laura Marin.

Unii părinți, revoltați, au sesizat inspectoratele școlare.

„Au existat la sediul inspectoratului școlar astfel de sesizări prin care părinții reclamau faptul că elevii nu au fost lăsați să intre în examenul de evaluare națională sau de Bacalaureat în mod intenționat de către profesorii de limba română sau de catre profesorii de matematică, cel mai adesea.”, spune Marina Manea, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Trei eleve de la „Sadoveanu”, laureate la un concurs internațional de franceză

Ema Roman

Abonamentele elevilor navetişti vor fi decontate integral

Redacția

Polițiștii de proximitate s-au întâlnit cu elevii de la liceul “Mihai Busuioc”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site