NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

La Pașcani se pregătește viitoarea generație de actori

După trupa „Fenomenalii” de la Liceul Teoretic „Miron Costin”, Pașcaniul se mai bucură de un grup de copii ce au șansa de a deveni actori. Sâmbătă, 16 iunie, la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” a avut loc o piesă de teatru în care au evoluat tinerii pășcăneni pregătiți de Școala de Teatru „ProfessArt” din Iași. Tinerii au avut de susținut un spectacol examen. Ei au pus în scenă commedia dell’arte, este o formă a teatrului de improvizaţie.

De doi ani de zile actorii Luiza Cupceac și Dumitru Georgescu se ocupă de pregătirea tinerilor actori pășcăneni.

Profess Art este şcoala de teatru creată de Luiza Cupceac în 2006, pentru elevi, studenţi, dar nu exclusiv. În cadrul cursurilor de actorie elevii iau lecţii de dicţie, de improvizaţie, de mişcare scenică şi expresivitate corporală, la care se adaugă studiul de rol.

Advertisements
  

Micii actori ce au absolvit cursurile școlii „ProfessArt” sunt: Miruna Ancuța, Saru Baroi, Ilinica Berenghia, Smaranda Berenchia, Irina Bistrițeanu, Andreea Bianca Boghian, Denisa Elena Leagăn și Maria Loredana Pleșca.

Advertisements

„Activitatea la Pașcani am inceput-o acum 2 ani, prima dată am făcut o preselecție pentru cei mari apoi am încercat să facem și o grupa cu cei mici. Noi abordăm un repertoriu clasic, astfel e mai mult de muncă din partea lor, dar recompensele sunt pe masură. Avem o echipă de copii foarte bună, cu care am participat la festivalul «Hai la Teatru» de la Teatrul Luceafărul din Iași. Am luat premiul pentru cel mai bun spectacol și suntem mândri de ei. Copiii au primit astăzi diplome pentru absolvirea cursului de actorie nivel avansat” ne-a declarat actrița Luiza Cupceac

Advertisements
Advertisements

Related posts

Doi laureati ai Premiului Nobel pentru Literatura vin in toamna, la FILIT 2017

Redacția

O tânără absolventă a Colegiului „Sadoveanu”, invită pășcănenii la vernisajul expoziției sale, „La început de drum”

Oana Cordoneanu

Un nou trofeu pentru Ansamblul ”Rapsozii Siretului”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site