RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Teatrul pășcănean este în ascensiune. Trupa Fenomenalii a avut o reprezentație de excepție

Aseară la Clubul Copiilor a avut loc piesa „Cutia neagră” a trupei de teatru „Fenomenalii”, de la Liceul Teoretic „Miron Costin”, coordonată de domnișoara profesor Elena Dăscălița. Sala de spectacole a fost plină cu persoane de toate vârstele care s-au bucurat de reprezentați tinerilor actori pășcăneni. Piesa „Cutia neagră” a fost scrisă de Ana-Maria Roșca, care a continuat colaborarea cu trupa de teatru pășcăneană și care ne promite o nouă piesă de teatru.

Trupa „Fenomenalii” urmează a-și lărgi experiența printr-o manifestație la o cafenea din Iași și vine cu promisiunea de a încerca acest lucru și la Pașcani.

„Piesa «Cutia Neagră» face parte din registrul teatrului absurd. Povestea menține in centrul atenției un soț ajuns deja la vârsta a doua. Acesta este tragic condamnat să se împartă mereu între bine și rău. El reprezintă biletul de călătorie într-o comică derută socială.

  

Când am scris această piesă m-am inspirat din fapte reale, ca de fiecare dată de altfel. Nota de bază este ironia, domolită de comicul de limbaj și comicul de situație. La conturarea acestei piese, m-am folosit de lecturi, de asemenea. Debutul meu în dramaturgie a fost o șansă considerabilă în a-mi lărgi orizonturile în acest domeniu, un pas în față care m-a determinat să mai scriu piese, cu încrederea că vor avea succes. Astfel, am continuat colaborarea cu trupa Fenomenalii de la Liceul Teoretic Miron Costin, coordonată de domnișoara profesor Elena Dăscălița, iar reprezentația din această seară a fost un frumos rezultat al muncii în echipă. L-am avut ca personaj principal pe Andrei Jitaru, membru al trupei care a câștigat cu această piesă Premiul Special pentru Interpretare, în cadrul Festivalului «Hai la Teatru», organizat de Teatrul Luceafărul din Iași.

În prezent,lucrez la o nouă piesă la cererea Teatrului Luceafărul din Iași. În continuare, intenționăm să promovăm Teatrul de Cafenea la Pașcani, asta după ce ne vom lărgi experiența în acest tip de manifestații cu o reprezentație susținută în aer liber, pe terasa unei cafenele din Iași, unde deja am fost solicitați.

Un alt plan pentru viitorul apropiat este lansarea unui roman la care lucrez de ceva vreme” ne-a declarat Ana Maria Roșca

Related posts

Regizorul Cristian Mungiu aduce Trofeul Palme d’Or acasă, la Iași, în premieră. Va fi expus la Ateneu VIDEO

Redacția

Trăiește simplu, hrănește-te cu simplitate

Redacția

Paradoxurile patrimoniului românesc! Două conace, două poveşti: unul hotel de lux, altul spital în paragină

Redacția
Încarcă...