RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

La împlinirea a 78 de ani de la semnarea Actului de la 23 August 1944, elevii liberali ieșeni au depus o coroană de flori în memoria Regelui Mihai I (P)

Marți, 23 august, la bustul din parcul Regina Maria din Iași, Clubul Elevilor Liberali Iași a depus o coroană de flori în amintirea Regelui Mihai I, personalitate ce a ajutat la scurtarea celui de-al Doilea Război Mondial prin semnarea “Actului de la 23 August 1944”. Având în vedere că Iașul este al doilea oraș regal din România, gestul făcut de elevii liberali ieșeni este unul firesc, ce onorează memoria Regelui căruia îi datorăm existența noastră ca stat.

Data de 23 august are o importanță aparte pentru memoria colectivă a poporului nostru. Reprezintă momentul în care un tânăr monarh a hotărât sa părăsească o alianță militară dezastruoasă, ce a pus România de partea greșită a istoriei. Regele Mihai a devenit personajul principal în momentul în care l-a arestat pe Ion Antonescu și a rupt alianța cu Germania nazistă. Timp de 42 de ani, 23 august a fost ziua națională a României. În această perioadă nu s-a mai vorbit deloc despre meritele Regelui Mihai, ci doar despre contribuția din acea zi a Partidului Comunist, care a confiscat acest moment istoric de hotar. De aceea, alături de colegii mei, am depus astăzi o coroană de flori, pentru a nu se uita din nou, rolul semnificativ și meritele ultimului Rege al României, monarhul care a confruntat amenințarea nazistă, Mihai I., a declarat Florin Rață, președintele CEL Iași.

“Salut inițiativa tinerilor din cadrul Clubului Elevilor Liberali de a marca această zi importantă în traseul istoric al poporului român către valorile ce astăzi ne definesc ca stat. Mihai I a fost primul monarh născut în granițele României Mari, cel mai tânăr rege din toată istoria noastră, cel mai longeviv rege din istoria omenirii, care a supraviețuit 90 de ani de la propria încoronare, ultimul șef de stat participant efectiv la cel de-al Doilea Război Mondial, ultimul Suveran al Europei de Est înaintea prăbușirii democrațiilor. Memoria Regelui și a rolului său în istoria noastră este și va rămâne de o importanță deosebită, având forța de a uni poporul căruia Mihai I i-a rămas devotat până în ultima clipă. 23 August 1944 rămâne un act de viziune și mare curaj în istoria noastră, o dovadă a vocației noastre europene și democratice, iar tinerii liberali vor marca anual acest moment ca parte a respectului Partidului Național Liberal pentru adevăr și eroii noștri”, a dsubliniat președintele PNL Iași, Alexandru Muraru.

Departamentul de comunicare al PNL Iași

  

Related posts

Trei profesori de la ”Sadoveanu” au participat la un curs de formare în Londra

Redacția

Ciocoii de ieri, liberalii de azi! Cresc taxele și impozitele locale în primăriile controlate de PNL-iști (P)

Redacția

Ce dorește PNL Pașcani prin Regulamentul pentru organizarea și funcționarea cimitirelor?

Redacția
Încarcă...