NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Piaţa maşinilor “verzi” din România îşi continuă avansul

Vânzările de autoturisme electrice şi cu motor hibrid au scăzut în Europa în al doilea trimestru al acestui an, conform datelor publicate de Compania de Consultanţă PricewaterhouseCoopers, însă piaţa din România, relativ mică încă, este în continuare în creştere – arată acelaşi studiu, pe care l-a citit Iulian Olescu.

Reporter: Vânzările de maşini ‘verzi’ din principalele zece pieţe auto europene, respectiv Germania, Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Ţările de Jos, Elveţia şi Austria, au scăzut cu 4,% în trimestrul al doilea al acestui an, reflectând în continuare problemele cu care se confruntă producătorii, legate în special de lipsa componentelor şi de întârzierea livrărilor – reiese dintr-o analiză realizată de Departamentul de Strategie Globală din reţeaua PwC. Conform studiului, în primele două trimestre din 2021 au fost înregistrate creşteri de sută la sută şi, respectiv, 259%, după care avansul s-a temperat la 32 de procente în trimestrul al treilea, 6% în trimestrul patru şi 13 procente în primele trei luni din 2022.

Advertisements

Vânzările de maşini electrice au fost singurele care şi-au continuat creşterea în trimestrul al doilea al anului curent la nivel european, înregistrând un avans de peste 8%, care nu a putut compensa însă scăderile consemnate de modelele hibrid. În prima jumătate a anului, cota de piaţă a maşinilor ‘verzi’ în Europa a ajuns la 45,6%, din care mai mult de jumătate reprezintă modele hibrid. Piaţa de profil din România, fiind încă mică, îşi continuă creşterea cu o rată de peste sută la sută, iar în iulie, vânzările de mașini electrificate le-au depășit pentru prima dată pe cele diesel, conform datelor PwC România.

radio romania

Advertisements
  

Advertisements
Advertisements

Related posts

Electroputere VFU Paşcani va livra Timişoarei şase vagoane complet modernizate

Redacția

Moldova, în top la tăieri ilegale de pădure

Redacția

Guvern: Consumatorii români nu vor fi afectaţi de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze

Redacția
Încarcă...