NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

La ce temperatură se simt oamenii cel mai rău, potrivit oamenilor de ştiinţă

Atât zilele foarte friguroase, cât şi cele foarte calde ne pot face să ne simţim foarte rău, însă un nou studiu arată că nu toate plângerile cu privire la temperatură sunt la fel.

  

 

O lucrare publicată de cercetătorul Patrick Baylis de la Universitatea din California sugerează că în timp ce fericirea oamenilor scade pe măsură ce temperatura creşte peste 21 de grade sau scade sub 10 grade Celsius, oamenii sunt mai trişti atunci când temperaturile sunt mai scăzute.

Pentru a ajunge la această concluzie, Baylis a analizat peste un miliard de postări de pe Twitter pentru a găsi o legătură între temperatura din zona geografică din care aceştia postau şi folosirea cuvintelor pozitive sau negative. Metoda nu este perfectă, dar rezultatul pare să fie de încredere, scrie Time.com.

Citiți articoul integral pe RTV.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pierdut certificat constatator original a I.I. Surdu Costel Lucian

Redacția

Banca Comercială Carpatica îşi schimbă proprietarul. Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea de către noul acţionar majoritar

Redacția

Maitreyi, marea dragoste secretă a lui Mircea Eliade. Detaliile iubirii imposibile între filozoful român şi indianca superbă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site