NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Sute de credincioşi catolici la slujba de Înviere din biserica “Naşterea Sfintei Fecioare Maria”, Hălăuceşti

Credincioșii catolici au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Slujba de Inviere, oficiată la bisericile catolice din județ. O echipă Actualitatea Tv a participat la slujba ținută în Biserica romano-catolică Naşterea Sfintei Fecioare Maria” din Hălăucești , acolo unde credincioșii au întâmpinat marea sărbătoare a Învierii Domnului.

 

Menționăm faptul că anul acesta, Paștele catolic a avut loc cu cinci săptămâni înainte de cel ortodox. Paștele catolic și cel ortodox sunt, de obicei, sărbătorite la date diferite, pentru că cele două mari Biserici calculează data Învierii după două calendare diferite.

Înainte de Paște, catolicii țin post patru-cinci săptămâni. Acesta este diferit, însă, față de cel ortodox, întrucât presupune, din punct de vedere al alimentației, doar evitarea preparatelor din carne. La sfârșitul slujbelor religioase din Săptămâna Mare participanții au fost împărtășiți cu ostie, adică pâine nedospită, și s-a făcut “procesiunea”, adică înconjurarea bisericii de către preoți și credincioși.

Sâmbătă seara, înainte de Înviere, credincioșii catolici au așteptat sfințirea unui coșuleț cu ouă roșii, cozonac, carne de miel și vin. Duminică dimineața, conform tradiției, înainte de micul dejun, toți membrii familiei se spală pe față cu apa în care a fost pus un ou roșu și un ban – simbolurile sănătății și belșugului.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Campanie pro adopție și anti avort la Pașcani

Redacția

Pentru a putea supravieţui, unele familii din Afganistan îşi vând copiii în rate

Redacția

O nouă ediție a Târgului Meșteșugarilor, la Ruginoasa

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site