NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Grefierii protestează din nou. Ce se întâmplă din ianuarie

Grefierii anunță că vor protesta din nou astăzi față de intenția Guvernului de asumare a bugetului și a OUG 114. Vor ieși în fața parchetelor și instanțelor din țară, urmând ca, din ianuarie 2020, activitatea să fie întreruptă pe perioadă nedeterminată.

„Văzând declarațiile reprezentanților Guvernului privind intenția de a reduce sporul pentru condiții periculoase şi vătămătoare, ne opunem vehement unei astfel de intenții în cazul în care va fi aplicabilă şi salariaților din sistemul de Justiție, aceasta conducând la reducerea valorii nete a acestui spor și, implicit, diminuări salariale cu sume cuprinse între 250 și 1.000 lei, la salariul net”, se arată într-un comunicat al grefierilor.

„Totodată, celelalte măsuri fiscal bugetare mențin starea de discriminare între categoriile profesionale din sistemul bugetar, fiind prevăzută acordarea anumitor drepturi discreționar și nu unitar (cum este cazul plății orelor suplimentare efectuate, de exemplu), față de alte inechități salariale nesoluționate până la momentul de față – acordarea neunitară a cuantumului total al sporurilor și calculul greșit al coeficienților de ierarhizare prevăzuți în grila anexă la Legea nr. 153/2017 pentru personalul auxiliar”, se mai arată în comunicatul de presă menționat

sursa bzi.ro

  
Advertisements

Related posts

Temperaturi mai mici decât în mod obişnuit, sub limita de ger, până la 8 martie

Redacția

Ploi torenţiale şi vijelii începând din această seară!

Redacția

ISU: „Marţi 13”- Ziua porților deschise la subunitatea de pompieri Pașcani

Redacția
Încarcă...