RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

La 16 ani cu o alcoolemie de 2,31 la mie. A fost internat la Spitalul de Copii Sf.Maria din Iași

Weekendul prelungit a umplut holurile Spitalului de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) primind în fiecare zi, într-o gardă de 24 de ore, peste 150 de copii, în condiţiile în care media într-o zi obişnuită era de 100 de copii, maximum 120.

 

  

Unul dintre cazurile cu care s-au confruntat medicii a fost cel al unui băiat în vârstă de 16 ani care a ajuns la spital cu alcoolemie de 2,31 la mie.

Acesta a ieşit să bea cu câţiva prieteni de ai săi, iar în drumul spre casă, din cauza băuturilor alcoolice consumate în exces şi-a pierdut echilibrul şi a căzut, lovindu-se la cap. „A fost internat într-o primă etapă pentru terapia alcoolului, nu era în comă alcoolică, starea lipotimică a avut-o înainte de a ajunge la noi. Avea toate simptomele unei intoxicaţii cu alcool etilic“,precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt de la Spitalul de Copii.

 

 Terapia specifică în astfel de cazuri constă în administrarea de perfuzii, menţinerea glicemiei, având în vedere că alcoolul scade glicemia, dar şi administrarea de pansament gastric şi de vitamine.

 Articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Ce a păţit un şofer care a depăşit viteza legală cu 9 km/h în Olanda

Redacția

Starețul de la Neamț îl apără pe călugărul acuzat de agresiune sexuală

Redacția

Bani dispăruți din contul unei cliente, la o bancă din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...