NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Klaus Iohannis, despre amânarea alegerilor: Actul de votare n-ar trebui să fie mai complicat decât mersul la hipermarket

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că până la jumătatea lunii august se va lua o decizie dacă se reia sau nu discuția pe tema amânării alegerilor locale.

Discuția despre amânarea alegerilor este legitimă, consideră președintele, care a amintit că OMS a declarat de curând că pandemia nu va avea mai multe valuri, ci un singur val mare, un anunț care îl îngrijorează pe președinte.

Ce obținem dacă amânăm acum alegerile?” se întreabă șeful statului, în condițiile în care o eventuală amânare spre sezonul rece riscă să se ajungă într-o situație și mai gravă, când pandemia s-ar putea suprapune și peste sezonul de gripă, și peste o iarnă grea.

Klaus Iohannis consideră că trebuie evaluată situația, dar dacă epidemia nu se agravează, alegerile ar putea fi organizate. Actul de votare în sine se poate organiza în condiții bune, n-ar trebui să fie ceva mai complicat decât mersul la hipermarket, a arătat președintele.

„Personal, cred că dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri stricte și specifice, se pot organiza alegerile. Actul de votare se poate organiza în condiții bune, nu este mai complicat să mergi să votezi decât să mergi la hipermarket sau în magazin să-ți cumperi pâine. Se pot institui măsuri de distanțare, de siguranță, de igienă”, a arătat președintele.

Ce va pune într-adevăr dificultăți este desfășurarea campaniei electorale, a subliniat șeful statului.

digi24

Advertisements

Related posts

Primarii dezertori din județul Iași au mutat 20.000 de voturi de la Dreapta la Stânga. 25 de comune i-au adus lui Ponta un 0,2% la scorul general

Redacția

Concurs pentru ocuparea posturilor de muncitor calificat și maistru la Primăria Pașcani

Redacția

Senatorul Constantinescu solicită Ministerului Educație Naționale să aloce fonduri pentru plata navetei elevilor. Plăți în avans pentru campania de sprijin

Redacția
Încarcă...