RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Joe Biden împlinește 80 de ani. Este primul președinte octogenar din istoria SUA

Întrebat despre ziua sa de naștere într-un interviu recent pe MSNBC, Biden a avut o reacție care poate fi familiară pentru oricine are peste 50 de ani: neîncredere. „Nici măcar nu pot spune vârsta pe care o voi avea. Nici măcar nu pot să mi-o scot din gură”, a spus el.

Biden a spus că întrebările legate de vârsta sa sunt „total legitime”, dar că intenția sa este de a candida pentru un nou mandat.

Cu toate acestea, Biden nu se înscrie nici măcar în top 10 al celor mai vârstnici lideri în funcție din lume, listă care este condusă de președintele Camerunului, Paul Biya, în vârstă de 89 de ani.

„Există un motiv pentru care alte societăți se uită la bătrânii lor pentru înțelepciune și îndrumare. Este pentru că ei au această experiență, care nu ar trebui să fie neglijată”, a declarat Deborah Kado, co-director al centrului de longevitate de la Universitatea Stanford.

  

Stuart Jay Olshansky, expert în îmbătrânire de la Universitatea Illinois din Chicago, a declarat că Biden ar putea fi membru al unui subgrup de americani în vârstă care sunt „super-ageri”, cu facultățile mentale ale unor persoane cu zeci de ani mai tinere.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ceaușescu, sub lumina reflectoarelor în Ungaria

Redacția

VIDEO | Un bărbat a stat îngropat timp de 7 zile, la cererea sa, iar totul a fost filmat. „Să nu încercați asta acasă”

Redacția

Un tânăr din New York a fost diagnosticat cu poliomielită. Este primul caz din ultimul deceniu detectat în SUA. Recomandările autorităților sanitare

Redacția
Încarcă...