NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

J.K. Rowling declară că a fost ameninţată cu moartea pe Twitter în urma atacului asupra lui Salman Rushdie. Poliţia britanică a deschis o investigaţie

Poliţia britanică a anunţat că investighează o presupusă ameninţare după ce autoarea romanelor Harry Potter, J.K. Rowling, a declarat că a fost vizată pe Twitter, în urma atacului asupra scriitorului Salman Rushdie din Statele Unite, relatează News.ro citând AFP.

Scriitoarea britanică J. K. RowlingFoto: Jonathan Hordle / Shutterstock Editorial / Profimedia

J. K. Rowling a reacţionat la atacul asupra autorului „Versetelor satanice” afirmând într-o postare pe Twitter că este „dezgustată”, adăugând totodată că speră ca Rushdie să se însănătoşească rapid.

  

Un utilizator al reţelei sociale, al cărui profil îl descrie ca fiind student şi activist politic, din Karachi, Pakistan, a răspuns ulterior: „Nu te îngrijora, tu urmezi”.

Advertisements

Tweet-ul a fost şters, dar J. K. Rowling a postat o captură de ecran, avertizând platforma de posibile încălcări ale regulamentelor sale.

Advertisements

Ameninţat cu moartea după emiterea celebrei „fatwa” (decret emis de un lider religios musulman) în Iran în 1989, la un an după publicarea „Versetelor satanice”, Salman Rushdie a fost înjunghiat de mai multe ori, vineri, atac care a indignat Occidentul, dar care a fost salutat de extremiştii din Iran şi Pakistan.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Alex Zanardi a părăsit spitalul după un an și jumătate

Redacția

Confederația Sindicală Meridian anunță protest, joi, în Piața Victoriei

Redacția

Transalpina și Transfăgărășan vor fi închise pe sectoarele de munte, începând de marți

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site