RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Irlanda: A fost promovarea agendei woke motivul căderii de la putere al premierului Leo Varadkar?

Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a demisionat la mijlocul săptămânii din funcția de șef al guvernului și lider al partidului Fine Gael, provocând un uragan politic la Dublin. Nu puține sunt vocile care susțin că, în spatele căderii sale de la putere, s-au aflat politicile woke* pe care le-a promovat și pe care majoritatea irlandezilor nu le-au agreat.

Un uragan politic

Într-un discurs ținut pe treptele clădirii guvernamentale din Dublin, premierul Varadkar a anunțat miercuri că va demisiona imediat din funcția de lider al partidului, precum și din funcția de premier (Taoiseach) de îndată ce succesorul său din formațiunea Fine Gael va fi ales în aprilie.

Anunțându-și demisia, Varadkar a descris perioada de premier drept “cea mai satisfăcătoare din viața mea.” Varadkar are 45 de ani și a fost șef al cabinetului de la Dublin de două ori – între 2017 și 2020 și din nou din decembrie 2022.

  

El a spus că demisionează din “motive personale și politice” și că, deși crede că “acest guvern poate fi reales,” consideră că el “nu mai este cea mai bună persoană pentru acest post.”

Varadkar a declarat că “a condus Irlanda de la șomaj la ocuparea deplină a forței de muncă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică, de la 50 la 5 ani, perioada de arhivare la ANAF a documentelor financiar-contabile

Redacția

Documentele secrete ale militanților Hamas arată că au primit ordine să omoare cât mai mulți oameni, inclusiv femei și copii. „Nu am văzut niciodată o astfel de planificare detaliată”.

Redacția

Prioritățile PNL în noua sesiune legislativă: Legile Educației și pensiile speciale

Redacția
Încarcă...