RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis: România câștigă procesul pentru Roșia Montană luptând și reușind să protejeze patrimoniul național

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, sâmbătă, un mesaj în care felicită echipa de avocați a României din procesul Roșia Montană, după ce țara noastră a câștigat la ICSID, iar statul nu va fi nevoit să plătească vreo sumă de bani companiei canadiene Gabries Resources.

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO EP

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO EP

Salut reușita României în procesul privind Roșia Montană și felicit echipele de specialiști implicate cu profesionalism în susținerea cauzei noastre, în cadrul procesului de arbitraj internațional de la ICSID.  După mulți ani de contestări și dezbateri, atât politice, cât și juridice, suntem astăzi la momentul adevărului: România câștigă procesul pentru Roșia Montană, fără penalizări sau despăgubiri, luptând și reușind să protejeze patrimoniul național”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele Iohannis.

  

România câştigă procesul privind Roșia Montană! Statul român nu are de plată despăgubiri de miliarde, ba chiar are de recuperat cheltuieli de judecată. După nouă ani de proces, acest dosar se închide printr-o decizie definitivă și executorie. S-a putut ajunge la această soluționare favorabilă mai ales ca urmare a muncii depuse de experții Ministerului de Finanțe condus de Marcel Boloș și de echipa de avocați selecționată de minister.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prima reacție a lui Pandele după demisia lui Firea: Totul este bine regizat

Redacția

Jandarmii din Harghita, chemaţi să îndepărteze urşi de la uşa unui bloc, dintr-un parc şi dintr-o curte

Redacția

Boloș explică acuzațiile lui Ciolacu privind secretizarea PNRR: Nu este vorba despre documentul care poate fi consultat pe site-ul ministerului, ci despre corespondența cu Comisia Europeană pe marginea capitolelor din PNRR

Redacția
Încarcă...