NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
LocalSport

Ioan Bucu, fost portar la echipa locală de fotbal, s-a stins din viață

Ioan Bucu, fost mare portar la CFR Pașcani, la Dinamo și la Poli Iași, s-a stins din viață marți, 23 august, la vârsta de doar 66 de ani. Este anunțul făcut de clubul de fotbal Politehnica Iaşi,  pe site-ul său oficial.

Născut la data de 26 ianuarie 1956, la Săveni, în judeţul Botoşani, Ioan Bucu a început fotbalul la echipa locală, Tractorul, apoi, îndrumat de tatăl său, a venit la Iaşi pentru studii şi a ajuns la Politehnica.

‘Calităţile incontestabile au atras atenţia selecţionerilor şi Ioan Bucu a ajuns la loturile naţionale. A debutat sub tricolor în Turcia, în 1978, apoi a apărat poarta României la Universiada din 1979, găzduită de Mexic”, precizează comunicatul.

În 1985, Ioan Bucu s-a transferat la Dinamo Bucureşti, iar în 1988 a revenit la Poli Iași.

Advertisements
  

După încheierea carierei sportive a lucrat în administraţie fiind conducătorul secţiei de fotbal la clubul ieşean, dar şi directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Iaşi.

Un anunț care a anunțat decesul fostului mare portar a fost făcut și pe pagina de facebook, a CSM Pașcani.

Advertisements

”Anunțăm cu regret, trecerea în neființă a fostului mare portar IOAN BUCU care a activat la CFR Pașcani ,Dinamo București și Poli Iași. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate ! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”.

Clubul Sportiv Municipal a luat ființă în 1921 sub denumirea de CFR Pașcani, iar anul trecut a sărbătorit 100 de ani de la înființare.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cupa Satelor la fotbal! Mâine, la Ruginoasa, aflăm câștigătoarea etapei pe județ!

Marius Parteni

Primarul a prelungit cu 60 de zile interimatul directorului de la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Răzvan Grecu

Performanţă recompensată cu promisiuni: Conducerea CSM găseşte resurse financiare pentru competiţii destinate amatorilor, nu şi pentru campionii naţionali

Marius Parteni
Încarcă...