RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

INVESTIGAȚIE Misterul sponsorizărilor de la industria farma pentru Societatea medicală condusă de ministrul Alexandru Rafila. Pe site apar 6 companii farma drept sponsori. Rafila spune că nu există

​În aprilie 2023, noiembrie 2023 și martie 2024, mai multe companii farma apar, chiar pe site-ul oficial al evenimentelor, drept parteneri și sponsori ai conferințelor Societății Române de Microbiologie, conduse de Alexandru Rafila, În răspunsul oficial pentru cititorii HotNews.ro, demnitarul susține că „Societatea Română de Microbiologie și Societatea Română de Epidemiologie nu au beneficiat de sponsorizări din partea companiilor farmaceutice în ultimii ani”.

Alexandru Rafila și firmele-sponsoriFoto: Colaj foto

  • Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ocupă, simultan cu demnitatea din Guvern, și funcția de președinte al Societății Române de Microbiologie, o „organizaţie profesională cu caracter ştiinţific şi educaţional, neguvernamentală şi nonprofit” ce organizează periodic conferințe.
  • Cea mai recentă astfel de conferință, „A XII-a Conferință Națională RoVaccin”, a fost organizată în perioada 15-16 martie 2024 la Hotel Pullman din București și a beneficiat de sponsorizările a șase companii farma: AstraZeneca, Sanofi, Viatris, Medison Moderna, MSD și Alliance Healthcare.

Numeroase studii arată că primirea de sponsorizări din partea companiilor farmaceutice îi pot determina într-adevăr pe medici să modifice practicile de prescriere în favoarea companiei care oferă sponsorizarea. Această sponsorizare este, în esență, un cadou.

  

„Relația personală creează cea mai puternică obligație de reciprocitate”

„Companiile de medicamente cheltuiesc o cantitate considerabilă de timp și bani pentru a oferi cadouri medicilor dintr-un motiv anume: funcționează.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Decesele COVID-19 înregistrate începând din această săptămână se consideră a fi cauzate de varianta Delta – INSP

Redacția

Mesaj RO-Alert după ce a fost semnalată prezenţa unui urs în zona Castelului Peleş

Redacția

Mureşan, despre integrarea R. Moldova la Piaţa UE: Produsele moldoveneşti vor putea fi exportate liber, vor veni investitori şi vor apărea noi locuri de muncă

Redacția
Încarcă...