RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Investigația Recorder “Dumnezeul achizițiilor se întoarce”: ANAF Tulcea nu a declanșat inspecția până nu a fost verificată de Curtea de Conturi

Recorder a avut în urmă cu 4 ani o investigație, iar apoi în 2023 a continuat cu „Dumnezeul achizițiilor se întoarce”, care a ajuns la 1,2 milioane vizualizări pe YouTube. Practic, jurnaliștii prezentau cazul preotului Mădălin Iscru, fost consilier în Ministerul Dezvoltării care, sub comanda baronului PSD Paul Stănescu, câștiga contracte de milioane de euro pentru reabilitarea de școli și grădinițe, modernizarea iluminatului public și construirea de rețele de apă în satele Dobrogei.

Mereu au existat suspiciuni cu privire la faptul că firmele conectate politic nu sunt verificate de ANAF. În toate discuțiile cu experții în fiscalitate pe care le-am avut în ultimii ani s-a menționat frecvent acest lucru, precizându-se că asta se întâmplă frecvent în teritoriu.

Un document al Curții de Conturi confirmă acest lucru și ne prezintă situația de la ANAF Tulcea, care a făcut pași în acest sens abia după controlul Curții de Conturi.

Deși în acel document a fost acoperit numele cu o bandă neagră, atunci când dai copy/paste vezi numele persoanei la care se face referire: Iscru Marinela, soția preotului Mădălin Iscru.

  

ANAF Tulcea ar fi trebuit să facă o analiză de risc fiscal pentru stabilirea oportunității includerii în programul de inspecție fiscală grupului de societăți coordonate de Marinela Iscru.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Nicușor Dan spune ce șanse sunt ca să candideze la alegerile prezidențiale din acest an și la cele din 2029

Redacția

Care este legătura între Covid şi particulele fine / Cercetători: Nu poate fi exclusă posibilitatea ca virusul să fie „captat” de PM, cu o reducere ulterioară a infecțiozității și răspândirii

Redacția

Ciucă: Probabilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare este una mică

Redacția
Încarcă...