NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Infecțiile din spitale, dispărute din actele oficiale. DSP-urile au raportat zero infecţii nosocomiale la bolnavii de Covid

Pandemia a făcut dispărute infecţiile nosocomiale din spitale, despre care s-a vorbit atât de mult în urma incendiului de la clubul Colectiv. Managerii spitalelor spun că au cazuri şi acum, pe care le raportează. Cifrele oficiale vorbesc însă despre zero cazuri în rândul bolnavilor internaţi cu noul coronavirus.

Din martie şi până acum, Direcţiile de Sănătate Publică au raportat aproape 140 de mii de îmbolnăviri cu noul coronavirus dar niciun caz de infecţie intraspitalicească în rândurile celor care au fost şi internaţi. Specialiştii spun că acest lucru este absurd şi atrag atenţia că o parte dintre decese au fost grăbite şi de germeni.

Radu Ţincu, medic ATI – Toxicologie: Este iluzoriu să credem că pe o perioadă de 6 luni, 7 luni de când evoluează această pandemie, niciunul din pacienţii care au ajuns la ATI îmbolnăviţi cu sars-cov2 nu au avut şi infecţii nosocomiale. Acest lucru este cert. Este evident că un pacient ajuns în ATI şi contactează anumiţi germeni rezistenţi din spital, va avea un risc mai mare în a dezvolta forme severe şi a deceda.

Însă aceste cifre ori nu există ori nu au fost făcute publice, deşi dovezi sunt nenumărate. 

  

Infecţiile intraspitaliceşti ar trebui raportate către Direcţiile de Sănătate Publică şi mai departe către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Unii manageri de spitale spun că raportează cazurile, dar nu ştiu ce se întâmplă mai departe.

Beatrice Mahler, manager spitalul Marius Nasta: Marius Nasta a raportat toate infecţiile asociate actului medical. Am avut pacienţi cu covid în terapie intensivă care au avut şi infecţii asociate asistenţei medicale.

Cele mai multe cazuri sunt semnalate în secţiile de terapie intensivă.

Ultimele date raportate de INSP în urmă cu doi ani arată că, anual, peste o mie de români mor după ce iau o altă boală din spital. În paralel, date mai recente din primele 3 luni ale acestui an arată că cele mai multe cazuri de infecţii in spitale sunt pe secţiile de terapie intensivă.

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Copiii nevaccinaţi nu vor putea merge la școală. Ce spun medicii din Iași despre proiect!

Redacția

Managerul Spitalului Municipal Paşcani explică intervenţia medicilor în cazul tânărului ucis de o lovitură de cuţit

Ema Roman

Studenţii de la Medicină vor intra voluntar în lupta cu coronavirusul

Redacția
Încarcă...